Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så förändrades Britney Spears – efter kraschen

Alexander Kronlund.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
I radiodokumentären ”Britney Spears - Född, korsfäst och återuppstånden” på P3 berättar den svenska låtskrivaren om stjärnan – och hur hennes liv vändes upp och ner. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Britney Spears på scen i Sandviken 2018.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
2007 rakade stjärnan av sig håret.Foto: AP / AP KABC-TV
Foto: NICK UT / AP
Foto: HERMANN J. KNIPPERTZ / AP
Foto: RICHARD DREW / AP
1 / 9

Alexander Kronlund nobbade först att jobba med Britney Spears innan hon slog igenom för 20 år sedan. 

I radiodokumentären ”Britney Spears - Född, korsfäst och återuppstånden” på P3 berättar den svenska låtskrivaren om stjärnan – och hur hennes liv vändes upp och ner. 

– Många som lyssnar har säkert Avicii i minnet – hur oledig han var och hur han mådde. En lieman stod nog där och andades runt Britney också när hon var 27 år. Hon duckade för lien med någon millimeter och rakade av sig håret istället, säger han i P3-dokumentären. 

Det har gått 20 år sedan Britney Spears slog igenom med superhiten ”…Baby one more time”. I dokumentären ”Britney Spears - Född, korsfäst och återuppstånden” i P3 berättar den svenska låtskrivaren och ”Idol”-jurymedlemmen Alexander Kronlund om hur han först nobbade att jobba med stjärnan eftersom han inte gillade hennes namn.

– Jag missade tåget helt för att jag inte kände för hennes namn. Vilket nu känns som det mäktigaste namnet någonsin, berättar han i dokumemtären.

Han beskriver artisten med ord som ”blyg” och ”ensam”. I dokumentären berättas historien om en flicka med en näst intill obefintlig barndom som skulle lanseras som en  tonårsidol och hur hennes liv sedan vändes till en tillvaro med droger och skandaler. Sammanbrottet kom efter en turbulent tid – och drev fram ögonblicket när hon rakadade av sig håret 2007. 

 

Alexander Kronlund: ”Många har säkert Avicii i minnet”

Händelsen på frisörsalongen i Los Angeles när popstjärnan själv greppar rakapparaten och låter hårsvallet falla till marken inför fotografernas kameror inleder dokumentären.

 – Det har varit spännande att ta Britney Spears på allvar och få svar på frågan vem hon är. Bilderna av henne har skiljt sig åt och ofta bara visat en sak; en produkt, ett offer för kändiskulturen eller en feministisk gayikon, säger Mathilda von Essen som gjort dokumentären i ett pressmeddelande..

 

 

Alexander Kronlund berättar vidare hur Spears lyckades överleva det känslomässiga sammanbrottet 2007 och hur hon ”slets itu” och hur han under deras senare samarbeten var i behov av skydd.

– Britney är den artisttypen som vanligtvis dör som 27-åring, säger Kronlund och berättar vidare:

– Många som lyssnar har säkert Avicii i minnet. Hur oledig han var och hur han mådde. En lieman stod nog där och andades runt Britney också när hon var 27 år. Hon duckade för lien med någon millimeter och rakade av sig håret i stället.

P3 Musikdokumentär: ”Britney Spears – Född, korsfäst och återuppstånden” finns i appen Sveriges Radio Play. Ett nytt avsnitt släpps varannan tisdag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.