Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så firar svenska kändisarna påsk

Meteorologens besked: Så blir vädret i påsk
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK EARTHY / TT NYHETSBYRÅN

Fram med pyntet och maten, nu är påsken här!

Vad sägs om att leta påskägg i trädgården, fira in påsken i Småland eller varför inte en påskhelg i stallet?

Det här är vad några av kändisarna ska göra i påsk.

Har du äggjakt i påsk?

Jessica Almenäs, programledare, 45 år

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Jag ska fira med min familj hos min syster på deras lantställe i Småland. Det blir mycket utehäng så hoppas på fint väder.


Gry Forssell, programledare, 48 år

Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

– Det blir en lugn och förhoppningsvis skön påskhelg hemma men påskmiddag med några få, goda vänner. Hoppas på fint väder för långa hundpromenader och långa dagar i stallet med hästarna. Vi har precis köpt en shetlandsponny också så vi har att göra. 

Farah Abadi, programledare, 33 år

Foto: Björn Lindgren /TT / TT NYHETSBYRÅN

– Då åker vi till Blekinge och lånar mina svärföräldrars sommarstuga. Vi åker dit med kompisar och äter påskmiddag, letar påskägg i trädgården, fikar på en plantskola, går i skogen. Jag ska också bada! Påsken är en sorts sommarinvigning för mig.

Martin Melin, polis och författare, 54 år

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– I påsk så är jag antingen med och dansar i ”Let's Dance” eller så sitter jag med mina barn och tittar på programmet. Självklart med massa påskgodis!


Magdalena Forsberg, skidskyttelegendar, 53 år

Foto: POSTKODLOTTERIET
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

– Det är inte helt klart riktigt än, men det blir väl med nära och kära. Och äta mycket ägg. Och förhoppningsvis lite sån härlig vårskidåkning.

Linda Lindorff, programledare, 49 år

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Vi firar påsken i vår stuga i Lappland och jag längtar verkligen dit nu. Jag älskar vårvintern med snö och varm sol. Vi ska köra skoter, fiska, basta, åka skidor och äta god påskmat. Sen längtar jag ju efter att träffa mamma och pappa och även om det inte blir som förut så kan vi ju vara tillsammans utomhus och äta goda uteluncher ihop.

Christina Schollin, skådespelare, 83 år

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Vi kommer att fira påsk hos oss på Värmdö med så många i familjen som kan komma. Det blir påskäggs-letning för barnbarnen. Vi har haft Corona, har antikroppar och fått vår första vaccinationsspruta så vi känner oss säkra när vi träffar barn och barnbarn.

Glenn Hysén, fotbollslegendar, 61 år

Foto: HENRIK JANSSON

– Det är inte så våldsamt mycket planerat kan jag säga. Jag tror att det blir något pub-race nån kväll, med några stycken fotbollsdårar. Det blir säkert lite ägg, jag älskar ägg men det blir ingen kalkon eller vad man nu brukar käka. 

Johan Olsson, skidstjärna, 41 år

Foto: Janne Danielsson/SVT

– Jag firar påsk hemma i Sundsvall. Det är väl andra året i rad. Det blir bara med min fru och mina barn i år. Man får bida sin tid.

Suzanne Axell, programledare, 65 år

Foto: OLLE SPORRONG

– Om jag är kvar i ”Let's dance” kommer jag fortsätta att träna, träna och träna. Sen kommer jag försöka sticka emellan och äta en påskmiddag med mamma, och göra henne lite glad. Så fyller min ena syster år i påsk så jag måste se till att hon får en present.

Kungafamiljen

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN

– Kungafamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och familjerna kommer att fira var för sig, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Anne Lundberg, programledare, 55 år

Foto: Foto: Nadja Hallström /SVT / SVT

– Jag ska vara hemma och jag hoppas att mina barn vill vara hemma med mig och min man. Det kommer nog bara vara den lilla familjen faktiskt. Min mamma har fått en vaccinationsspruta, men hon har bara fått en så hon är inte riktigt fullvaccinerad. Så hon kommer nog inte vilja komma. Men hemma i Skåne kommer jag vara och njuta av vädret. Hoppas det blir fint väder.

Tommy Engstrand, tv- och radiolegendar, 81 år

Foto: Samuel Unéus

”Jag har nyligen fått mina två Covid-sprutor, vilket gör att jag återigen får vistas ute o vara i närheten av folk. Har ”suttit inne” ett år så det ska bli en märklig, underbar känsla. Kanske promenader med dotter o dotterson o med min dam i livet. Det räcker; karnevaler får vänta. Vad var det Biskop Thomas skaldade: ” Frihet är det bästa ting...”

Experten: Därför äter vi ägg på påsk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.