Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bianca om sin jättefest på nyår: ”Bästa möjliga”

Nöjets årskrönika: Det här minns vi mest från 2019
Bianca Ingrosso firar det nya året med kalas.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Dogge Doggelito firar hemma med nära och kära
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Årets största och sista fest.

Kändisarna berättar hur de firade in det nya årtiondet – och delar med sig av förra årets höjdpunkter och kommande årets drömmar.

Laila Bagge

Laila Bagge
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Jag och Korosh har fest hemma med vänner, vi brukar ha det. Vi lagar god mat med skaldjur och annat, säger Laila Bagge.

Vilka var dina höjdpunkter 2019?

– Att fira fem år med Korosh var en höjdpunkt. Det var kul att fira, vi hade band som uppträdde och en stor blåsorkester.

Vad ser du fram emot 2020?

Jag har många grejer som jag håller på med. Jag vill få Kolai så stort som möjligt. Jag kommer att lansera möbler i februari, som ska bli jätteroligt. Sedan är det lite tv och sånt, så det kommer hända mycket 2020.

Väder-Nils Holmqvist

Väder-Nils Holmqvist
Foto: STINA STJERNKVIST / SVT

– Jag ska jobba, så kul ska jag ha det. Men jag slutar ganska tidigt ändå, så det är ingen fara. Jag missar kanske bara fördrinken, sen är jag på plats.

Har du några särskilda minnen från 2019?

– Jag gifte mig 2019, så det är den stora grejen som hände. Det var ett bra år.

Ser fram emot något speciellt 2020?

– Nej, förhoppningsvis överraskningar. Jag hoppas att det händer något kul, men det är inga stora grejer planerade.

Leif Mannerström

Leif Mannerström
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Vi ska vara hemma och fira med lite goda vänner. Mina barnbarn kommer hem från Amerika, de har varit på semester.

Blir det någon speciell mat?

– Lite löjrom som förrätt. Det blir oxfilé och sedan en crème caramel med lite färska bär, det är en av mina specialiteter. Det är inte så märkvärdigt, men blir trevligt och gott, speciellt att man umgås och har lite roligt och önskar varandra gott nytt år.

Har du några speciella minnen från 2019?

– Det var mitt sista år som domare i ”Sveriges mästerkock” och det tar jag med mig. Det har varit ett väldigt hyllande och firande och ett bra avslut. Det händer ganska mycket kring mig, men jag är fortfarande frisk och nöjd och glad.

Ser du fram emot något speciellt 2020?

– Egentligen inte. Det är bara att fortsätta ligga i och ha trevligt och njuta av livet så länge man får vara med.

Carolina Gynning

Carolina Gynning
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Bästa med 2019 var att jag träffade min kärlek Viktor (Philipson red. anm.)! Kommer aldrig glömma! Och 2020 hoppas jag på att alla mina nära och kära får vara friska. Det viktigaste i livet”, skriver Carolina Gynning i ett sms.

Gry Forssell

Gry Forssell
Foto: TV4

”Nyår firas med samma fantastiska vänner som jag har firat med de senaste åren och det blir god mat, champagne och en och annan raket”, skriver Gry Forssell i ett sms.

Har du några speciella minnen från 2019?

”I grund och botten är allt toppen men jag måste säga att året och årtiondet har avrundats med strul, influensa och rätt bökigt faktiskt så jag välkomnar 2020 och ser fram emot en nystart med nya och gamla vänner och radiokollegor”.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson
Foto: OLLE SPORRONG

– Jag kommer vara hemma hos två vänner. Vi blir några stycken som ska äta god mat. Sen ska jag vara med i TV4 som morgongäst på nyårsdagen så jag måste ta det lite lugnt. 

Har du några speciella minnen från 2019?

– Det mesta jobbrelaterat. Jag har fått så mycket musikaljobb med både design och regi och fått spela roller.

Vad ser du fram emot 2020?

– Jag ser fram emot den 20 januari och premiären i Gävle med musikalen La Cage aux Folles. 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

– Det var väl när man var liten och tyckte fyrverkerier var så fantastiskt. Nu har jag hund och tycker fyrverkerier är hemskt. 

Vad är ditt sämsta nyårsminne?

– Det var när min hund rymde för fyra år sedan. Han var så rädd för fyrverkerier. Den drog och var borta i flera timmar. Han var helt livrädd. Det var obehagligt. Han fick panik liksom och bara drog. Vi visste inte om han var påkörd eller vad han var. 

– Vi sprang och letade hund i en och en halvtimme. Det var inget kul. Efter det så är man lite skrämd. Men jag fattar, för när jag var liten älskade jag fyrverkerier och tyckte det var så vackert, även om jag nu tycker att det är onödigt.

Tony Irving  

Tony Irving
Foto: OLLE SPORRONG

– Jag kommer vara hemma. Det blir jag och min man och två vänner som besöker oss. Vi ska ha en tvåparsmiddag och sen flyger vi alla till Thailand på nyårsdagen. 

Har du några speciella minnen från 2019?

– Gud. Hela året har varit helt fantastiskt, tycker jag. Arbetsmässigt är jag mest stolt över mitt sommarprat, som jag gjorde på P1. På ett privat plan är jag väldigt glad för 2019, för det är året då jag har börjat säga nej. Jag har ägnat mycket tid åt mitt förhållande – och jag har ett så jävla bra förhållande. 

Vad ser du fram emot 2020?

– 2020 ska jag spendera mycket mer tid med min familj. Vi har stora sommarplaner. Min syster, min brorsa och deras familjer och mina föräldrar kommer över. Hela året kommer gå till familjen i stort. 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

– Times Square I New York i slutet av 80-talet. Stupfull. 

Vad är ditt värsta nyårsminne?

– När jag inte ens kom ihåg att klockan ringde på midnatt och tappade hälften av dagen efter. Jag var väl runt 30 år. Det var en av de kvällarna när man började vid lunchtid och sen knappt kunde röra sig. 

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso
Foto: OLLE SPORRONG

Bianca Ingrosso och Oliver Ingrosso fyllde år dagen innan nyårsafton. 

”Åker hem för att tillbringa årets sista dagar på bästa möjliga sätt. Min och Oliver Ingrossos stora födelsedag och min nyårsfest med alla mina vänner och familj”, skriver Bianca Ingrosso på Instagram.

Bianca har på Youtube berättat om sina planer på nyårsafton, där hon kommer att ha en kombinerad födelsedags- och nyårsfest på restaurang. 

– Jag är så jävla taggad inför det här. Jag kom på dock att jag inte hittat någon outfit, säger Bianca Ingrosso, i inlägget som är filmat vid julafton.

Christina Schollin

Christina Schollin
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Vi kommer att fira Bianca som fyllde 25 år i går. Hon ska ha en stor fest på restaurang och det kommer en massor människor. Jag håller på att förbereda nu, för naturligtvis ska mormor och morfar hålla tal. Jag ska till och med läsa nyårsklockan vid tolvslaget. 

Har du några speciella minnen från 2019?

2019 var ett fantastiskt år för alla i vår familj, skulle jag vilja säga. Det var ju väldigt mycket roliga saker som hände. Pernilla och jag var ju med i julkalendern, vilket var väldigt roligt. Jag har släppt min memoarbok och det var ju en stor händelse eftersom jag hållit på med den i tolv år. 

Vad ser du fram emot 2020?

– 2020 kommer att bli ett fantastiskt år. Det har jag fått klart för mig.

Hur då?

– Det är mycket som händer i hela världen. Jag är ju road av att läsa horoskop och ta reda på saker från människor som har förmågan att se in i samtiden. Det tycker jag är väldigt spännande. Det är många förändringar som kommer att ske över hela världen, när vi går in i ett nytt decennium som vi ju nu gör. 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

– Jag har faktiskt inget. 

Vad är ditt sämsta nyårsminne?

– Nä, det tänker jag aldrig på. Jag tänker aldrig på sånt som har varit dåligt. Det förtränger jag. 

Du vet inte om du haft ett dåligt nyår?

– Nä. Nej. Allt sånt går fetbort, som ungarna säger. Det går fetbort. 

Anders Öfvergård

Anders Öfvergård
Foto: Expressen

– Jag ska fira hemma med två familjevänner. 

Har du några speciella minnen från 2019?

– Det har varit ett kul år. Det som sticker ut är väl att jag försökt lära mig att jobba lite mindre. Nu är jag ledig till exempel, det händer inte ofta. 

Vad ser du fram emot 2020?

– Jag ser fram emot att ta hand om min familj och jobba lite mindre. Vad ska jag göra mer för skoj? Jag ska åka och spela golf nu i början på januari, sen ska jag åka lite skidor i januari och februari – och mars. 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

Jag tycker inte det är så jävla roligt med nyår. Nånstans är det så många som har så mycket förväntningar och då brukar det bli fel. Jag skulle nog säga att det är roligare att bli pappa än att fira nyår. Det finns så många minnen som inte måste vara förknippade med nyår. 

Vad är ditt värsta nyårsminne?

– Oj. Ja du. Det var väl när en kompis, när jag var liten, som smällde av en tumme på en raket. Det är väl det värsta. 

Hela tummen flög av?

– Nej, övre delen från stora leden. Men det blir ju knas. Det där ska barn akta sig för. Raketer. 

Edward Blom

Edward Blom
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Vi har en liten tillställning här hemma med lite gäster. Vi äter gott och dricker mycket champagne. Det ska bli trevligt. 

Har du några speciella minnen från 2019?

– Det har varit fullt ös hela tiden. Jag har ju tre små barn så allting blir väldigt intensivt. Men att min bok kommit ut är ju roligt och sen är allt trevligt med barnen och att de växer så det knakar. 

Vad ser du fram emot 2020?

– Jag hoppas bara att få ihop vardagspusslet och att det inte blir allt för stökigt, utan att man får allt att fungera i hyfsad harmoni. Sen vill man naturligtvis ha världsfred och såna saker. 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

– Det kan jag inte komma på nu när jag står här ute och sågar. Jag ska snart ha lunchgäster och jag skulle behöva sitta ner en stund och fundera igenom mitt liv. Jag får passa på den. 

Vad är ditt värsta nyårsminne?

– Jag hade maginfluensa ett år och det var tråkigt. Låg bara hemma ensam i en lägenhet. 

Dogge Doggelito

Dogge Doggelito
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Jag kommer att fira hemma med familjen. Det blir inget överdådigt. Vi öppnar väl bubbel klockan tolv och skålar in det nya året. 

Har du några speciella minnen från 2019?

– Ouff, det är så mycket minnen. Det har gått så bra det här året, så vad ska jag säga? Bästa minnet var väl att jag lyckades göra klart två album. Karriären, musiken, videos och tv-program - allt har rullat på liksom. Det har hänt så jävla mycket alltså. Det har bara varit hög puls hela vägen, hela året. Jag tror att jag spelat i hela Sverige och nio länder. Det har varit galet. Det här året har bara blixtrat förbi. Det blev något av ett Dogge-uppsving och jag var med i hur många tv-program och poddar som helst. Alla har ringt i år.

Vad ser du fram emot 2020?

– Få fortsätta att vara Dogge med svenska folket och bara leverera i kulturen. Vad säger man? I kulturens namn. Vara en krigare i kulturens namn. 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

– Jag fick aldrig smälla raketer när jag var liten. Men sen ett år hade min farsa köpt smällare och raketer. På något sätt fick påsen som raketerna var i fjutt. Hela jävla påsen bara smällde av på backen. Du vet, raketer åt alla möjliga håll. Det kommer jag nog aldrig glömma.

Vad är ditt värsta nyårsminne?

– Min kusin höll i en raket som smällde av i handen. Helt plötsligt låg fingret på backen. Vi fick ta fingret och åka in till akuten för att försöka sy ihop det. Men det gick inte liksom, så nu har hon bara en stump.  

Regina Lund

Regina Lund
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jag ska uppträda med två helt nya låtar, 'Broken Years och 'Vara ditt hav', på ett stort privat event i Malmö samt umgås med nya och gamla vänner här i Malmö och Köpenhamn”, skriver Regina Lund i ett sms. 

Har du några speciella minnen från 2019? 

”Jag har haft ett otroligt år, ett enormt kreativt år, skrivit massa nya låtar till min nya platta 'Vara ditt hav' och min självbiografi 'Jag är Regina Lund'. Helt magisk tid i livet med möten av massa nya spännande människor och fantastisk natur i berg och hav ute i världen på Malta, i Thailand och i USA.”

Vad ser du fram emot 2020?

”Att bli överraska av livet ytterligare.” 

Vad är ditt bästa nyårsminne?

”De som jag har framför mig.” 

Vad är ditt sämsta nyårsminne?

”De har jag förträngt.” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.