Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så firade Emmelies svenska familj i natt

Sophie de Forest och Edward de Forest jublade hemma i Solna i går efter att det stod klart att deras syster Emmelie tagit hem Eurovision song contest-segern. Foto: Sara Strandlund, Sven Lindwall

SOLNA. Emmelie de Forests svenska familj firade segern i brodern Edwards lägenhet i Solna. Glädjetjuten hördes ända ut på gatan, när det stod klart att Emmelie vunnit Eurovision.

- Det här känns helt otroligt, vi är sjukt stolta. Det här är Emmelies dröm. Hon har kämpat så länge i det tysta, förklarar Edward och systern Sophie.

Syskonen Edward, 38, och Sophie de Forest, 35, hade samlat sina familjer och vänner för att följa Emmelie i finalen.

- Vi har varit nervösa hela dagen, men nu har nervositeten övergått i en enda stor glädje, förklarade brodern Edward de Forest minuterna efter det stod klart att Emmelie vunnit Eurovision.

"Hängiven schlagerfamilj"

- Jag känner mig helt överväldigad. Hon har hållit på sedan hon var liten, och var helt okänd när hon togs ut att tävla i danska melodifestivalen, säger Sophie de Forest. Vi har alltid varit en hängiven schlagerfamilj och älskat att följa Melodifestivalen och Eurovision. Nu känner vi någon - vår egen syster - som är med. Det är galet!

Emmelie, Edward och Sophie har samma pappa. Edward och Sophie har vuxit upp i Stockholm och Emmelie har vuxit upp i Danmark med sin mamma och lillebror.

- Men vi har alltid haft en nära kontakt, och sedan vår pappa gick bort för två och ett halvt år sedan har vi blivit ännu mer måna om att höras och ses, säger Edward.

Viftar med flaggor

Sophie berättar att Emmelie sjöng på hennes bröllop förra sommaren, och att alla gäster älskade hennes framträdande.

- Vilken tur att det inte är i år jag gifter mig. Det hade nog varit svårt att boka in henne den här sommaren, säger Sophie som är märkbart rörd över systerns framgång.

När Emmelie sjunger vinnarlåten efter segern jublar alla och sjunger med unisont.

Alla gäster i Solna-lägenheten är klädda i rött och vitt och givetvis viftas det med danska flaggor.

Såg semifinalen i Malmö

Vid semifinalen i tisdags var samma gäng på plats i Malmö.

När det stod klart att Emmelie vunnit den danska uttagningen bokade han biljetter direkt till semifinalen. Biljetterna till finalen var redan slut.

Under kvällen hade han och systern kontakt med Emmelies mamma och lillebror som fanns på plats i arenan.

- Nu längtar vi bara efter att få prata med Emmelie, säger Sophie.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!