Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så fick don Demina ihop 300 000 på tre månader

Renées brygga gästas Renée av Anis don Demina, Tina Nordström och Christer Lindarw.
Foto: TV4
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: TV4
Foto: TV4

Anis Don Demina, 28, är en av gästerna som besökte sista avsnittet av ”Renées brygga” i TV4. 

Under ett samtal med Renée berättar han om hans tidigare skulder och mammans stöttning. 

– Jag vaknade en dag och tänkte ”nu har det gått fem år – jag måste ta tag i det här”, säger han. 

I säsongsavslutningen av ”Renées brygga” gästas Renée Nyberg av Tina Nordström, Anis don Demina och Christer Lindarw.

I programmet berättar Anis Don Demina att han hade 300 000 tusen kronor i skulder när han bestämde sig för att ”ta tag” i livet. 

– Jag vaknade en dag och tänkte ”nu har det gått fem år – jag måste ta tag i det här. Hur får jag ihop 300 000 kronor snabbt utan att bryta mot lagen?”

Då såg Anis Don Demina att man inte behöver betala skatt i Dubai – så han åkte dit. 

– Fyra dagar senare stod jag på Arlanda med en enkelbiljett, men hade ingen direkt plan. Jag visste bara att det fanns svenska bolag där, berättar han. 

Betalade av skulderna på tre månader

När Anis Don Demina landade dröjde det inte länge tills han arbetade som telefonförsäljare – varje dag från klockan nio till nio. 

Tre månader senare var skulderna avbetalade. 

– Att jag var skuldfri var en vikt som lättade från axlarna, men det var inte det som gjorde det så skönt, berättar Anis Don Demina. 

Den största vinsten var att hans mamma blev glad när det äntligen slutade ramla in brev från Kronofogden. 

– Jag var skriven hemma hos mamma, så hon fick alla brev. Jag kan tänka mig att hon tänkte ”vad är det för stolpskott jag har uppfostrat” och det förtjänar hon inte. 

”Hon är gladast över att jag har gått ner i vikt”

De senaste åren har Anis Don Demina fått över en halv miljon prenumeranter på Youtube, deltagit i Melodifestivalen tre gånger och även programlett en av förra årets deltävlingar. Han var också en av programledarna i Musikhjälpen 2021 och senare i år ska han vara sidekick åt Per Lernström i Idol. 

Renée Nyberg frågar mångsysslaren om vad hans mamma tycker om alla framgångar. 

– Hon är mitt största fan. Jag tror att hon är gladast över att jag har gått ner i vikt för att det har med min hälsa att göra – för att jag ska leva länge, svarar han. 

Se även: 

”Så imponerad!!”, skriver Viktor Frisk, från Samir och Viktor, samtidigt som Paul Rey skickar emojis med spända armmuskler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.