Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så festar Madeleine

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Madeleine partar gärna loss - när hon är omgiven av vänner.
Foto: JAN

Partyprinsessan Madeleine älskar att röra sig kring Stureplan i Stockholm.

Både på dagen och på natten.

Fredag har den totala prinessguiden för nöjeslivet.

Madeleine, eller Len som hon kallas av bästa vännerna, är en trogen nattklubbsgäst vid Stureplan i Stockholm. På flera av de hetaste ställena står det alltid ett vip-bord och väntar på Madeleine och hennes sällskap. – För nattklubbarna är det bingo när vi kommer dit med Madeleine. De förstår värdet i att ha oss som gäster, berättar en av Madeleines vänner. Så var går då lillsessan? Hon har flera favoritställen. Det som låg allra överst på hennes lista förr var Laroy vid Stureplan. Det och Spy Bar ligger i samma byggnad och Madeleine syntes ofta på dansgolvet.

Madeleine är fortfarande gäst där, men numera syns hon oftare rakt över gatan på oerhört trendiga och populära Köket. – Där hänger alla hennes polare och då menar jag alla hennes polare. När det var tennisvecka i Båstad var det som att komma in på Köket, berättar en av vännerna. – Madeleine och pojkvännen Jonas Bergström älskar Köket  där de får vara ifred och kan hänga fritt med sina polare. Vägg i vägg med Köket ligger Sturecompagniet. Det är i år helt ombyggt och nyrenoverat. – Madeleine har flera gånger haft vip-bordet på Sturecompagniet. Hon har numera livvakter, men brukar ändå alltid få eskort av ställets vakter.  Lite längre upp på Sturegatan i centrala Stockholm ligger ett annat av Madeleines favoritställen – Kharma. Dit brukar även storasyrran Victoria gå med sina kompisar. De gånger prinsessan Märtha Louise från Norge är i Stockholm brukar hon alltid vilja gå till Kharma. – Madeleine och ägaren till Kharma Robert Hållstrand är gamla kompisar. Hon har i flera år gått till Kharma och trivs där, berättar en annan vän. Café Opera och numera trendiga Buddha Bar är två andra ställen som lillsessan ofta syns på. – Buddha Bar har det senaste halvåret blivit riktigt hett. När sedan Nick Carter och Paris Hilton gick dit så fattade alla att det här stället gäller.

När Madeleine är ute i nattlivet brukar hon oftast sitta vid sitt vip-bord och läppja på en iskall vodkadrink. Men ibland händer det att hon hoppar upp på dansgolvet. – Det beror på stämningen. Känner Madeleine att hon kan slappna av så börjar hon röja. Hon kan festa, men bara när hon känner sig i trygg i sitt sällskap. – Madeleine är trots allt som vilken tjej som helst – trots att hon är prinsessa, avslutar vännen. När Madeleine går ut i Stockholm på dagarna älskar hon att hänga på kaféer. – Hon och kompisarna kan sitta i timtals och bara fika. Len har flera favoritställen på Östermalm, berättar en av vännerna. Ett av de absoluta favoritställena är Crème på Nybrogatan och Foam på Karlavägen. – Det brukar bli en latte och ibland en kanelbulle. Madeleines bästis Louise "Lussan" Gottlieb är den som oftast brukar fika med henne. – En annan som brukar gå ut med Madeleine är fotomodellen Catherine Hardenborgs lillasyster Marlene.

 Prinsessa på vift Stockholm i all ära.  Ibland måste även en prinsessa åka på semester. Då väljer Madeleine helst att flyga ner till superlyxiga Saint Tropez tillsammans med pojkvännen.

När Madeleine inte är hemma i Stockholm tycker hon om att ett par veckor varje sommar vara i lyxiga Saint Tropez. – Kungafamiljen har en sommarbostad utanför Saint Tropez. Men i år valde Madeleine och Jonas att istället hyra en kåk. Madeleine och Jonas njöt på dagarna av solen och vissa dagar tog de sig tillsammans med sina livvakter in till Saint Tropez för shopping. – Flera kvällar var de ute och partade riktigt hårt. Det blev samma ställe varje gång  – trendiga La Cave.

La Cave är det mest populära stället i Saint-Tropez och kön dit är alltid lika lång. – Men Madeleine får som alltid vip-behandling. Alla vet att hon är prinsessan från Sverige och behandlas därför också som en sådan. Ofta bjuds hon på champagne av ställets ägare. Johan T LindwallMAdde

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.