Yvonne Ryding. Foto: Cornelia NordströmYvonne Ryding. Foto: Cornelia Nordström
Yvonne Ryding. Foto: Cornelia Nordström
Yvonne Ryding och sambon Mikael. Foto: Stefan SöderströmYvonne Ryding och sambon Mikael. Foto: Stefan Söderström
Yvonne Ryding och sambon Mikael. Foto: Stefan Söderström

Så får Yvonne Ryding kärleken att fungera

Publicerad

Yvonne Ryding flyttade ända till Östersund - anledningen var den stora kärleken Mikael Jonasson.

I "Livshjulet" med Anna hegestrand berättar hon om lyckan i förhållandet, terapin och sin inställning till skönhetsingrepp.

– Men det finns bara en enda anledning till varför man drar i väg så långt och det är kärlek, säger hon i "Livshjulet" med Anna Hegestrand.

Lyssna
Podcasten 'Livshjulet' – med Yvonne Ryding

Yvonne Ryding, 51, blev Miss Universum 1984 och sedan dess har hon gjort allt från att lansera sin egen skönhetsserie till att leda tv-program som "Förkväll".

Sedan fem år tillbaka är hon tillsammans med sambon Mikael Jonasson, 51.

I Expressens podcast "Livshjulet" med Anna Hegestrand berättar Yvonne Ryding varför hon flyttade ända till Östersund för fyra år sedan – ett beslut som många ifrågasatte när hon valde att lämna Eskilstuna.

– Men det finns bara en enda anledning till varför man drar i väg så långt och det är kärlek. Vi tänker ganska lika och har en harmoni som funkar väldigt bra. Vi är lite samma typer på något sätt. Vi tycker om att vara ute i skog och mark och plocka bär och röra på oss. Vi har det trivsamt tillsammans. Det är guld värt, säger hon.

"Min kärlek är fantastisk"

För att få ihop jobbet som entreprenör, tillbringar Yvonne Ryding också mycket tid i den lilla lägenheten på Södermalm i Stockholm. Det gör att det ibland kan gå flera veckor utan att paret ses.

– Min kärlek är fantastisk och jag är jätteglad att jag har Mikael. Det är tryggt för mig. Det är inte alltid lätt att vara tillsammans med en sådan som mig, som far och flyger. Men han är också entreprenör så han har en stor förståelse. Det betyder väldigt mycket för min del, säger hon i "Livshjulet".

Det var 1998 som Yvonne Ryding och skådespelaren Kjell Bergqvist, 61, skilde. Paret har två döttrar ihop och det var en jobbig tid.

– Jag går inte i terapi nu, men jag har gått i terapi då och då genom åren. När jag höll på att skilja mig behövde jag det. Jag gick lite senare också - något halvår. Nu är det längesedan jag gjorde det faktiskt. Jag tycker att det är bra att det blir mer och mer vedertaget att människor tar den hjälpen och stödet för att få en push framåt och jobba med sig själv, säger hon i "Livshjulet".

"Ska aldrig säga aldrig"

Trots att Yvonne Ryding slog igenom med hjälp av sitt utseende, är skönhetsingrepp inget hon själv tycker om. Hon har aldrig provat att spruta in Botox.

– Nej, inte nu, men man ska aldrig säga aldrig. När jag är 65 kanske jag tycker något annat, säger hon och fortsätter:

– Jag har det lite jobbigt med skönhetsingrepp. Jag tycker att det är synd att vi måste spruta in en massa. Sedan tycker jag att plastikoperationer kan vara väldigt bra för de som mår otroligt dåligt av olika anledningar, eller har varit med om trafikolyckor. Då tycker jag att det är fantastiskt att man kan göra så mycket jobb som kan se till att en annan människa kan må mycket bättre. Men för mig gör det ont i hjärtat när man ser för många unga tjejer som kanske har sprutat in en massa injektioner kring munnen för att få större mun eller läppar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag