Så byggde expojkvännen sin image på internet

Isabella Löwengrip med expojkvännen.
Foto: STELLA PICTURES
Isabella Löwengrip har nu lämnat landet.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Under pseudonym på Twitter och på finansiella sajter byggde Isabella Löwengrips expojkvän upp sin image som framgångsrik daytrader.

Här gav han tips och råd om kryptovalutor och värdepapper:

“Det enda du behöver göra är att köpa på botten och sälja på toppen. Sen ses vi i solen på paradisön, våra blickar möts från vars en sida av poolen där vi kan nicka tyst i samförstånd och le med vår livs bästa affär i ryggen. Enkelt, eller hur?”

Expressen kunde i går avslöja att entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip hade blivit uppsökt av kriminella personer i hennes och barnens bostad. Enligt Löwengrip sökte de hennes expojkvän.

Ex-pojkvännen har tidigare arbetat på bank men slutade sin anställning och började arbeta som daytrader.

Men efter att ha förlorat, enligt Isabella Löwengrip och hennes livvakts uppgifter, mångmiljonbelopp  till en eller flera personer har expojkvännen gått under jorden.

– Det rör sig om mycket mer än tiotals miljoner kronor. Jag känner mig rädd. Jag har inte ätit på flera dagar, sa Löwengrip i går i en intervju med Expressen.

Isabella Löwengrip lämnade landet

På måndagen lämnade hon på grund av sin och sina barns säkerhet landet.

Expressen kan nu avslöja hur hennes expojkvän lyckades skapa bilden om  sig själv som framgångsrik daytrader. Under pseudonym på finansiella sajter och twitter har han gett placeringstips.

Så här skrev han vid ett tillfälle som inbjuden gästkrönikör på en sajt för finansnyheter:

“För att saldot ska visa miljoner när vi loggar in på internetbanken och för att vi ska få känna solskenets värme kyssa vår hud på paradisön måste vi genomföra tre steg. Vi måste köpa till ett pris. Vi måste vänta. Vi måste sälja till ett högre eller lägre pris. Det låter enkelt men i praktiken är det bland det svåraste. Ju bättre timing desto mindre psykologiskt trauma. För det kommer du sannolikt behöva genomlida om du ska spekulera”.

Senare i krönikan skriver han:

“Oavsett hur du gör kan det vara bra att tänka igenom hur du fungerar psykologiskt. Vad kommer hända i din hjärna, din kropp och din själ när du äger något som går åt fel håll?”.

Isabella Löwengrips expojkvän befinner sig i dag på okänd ort.

Blondinbellas expojkvän gav råd i tv

En av expojkvännens förebilder är den kände amerikanske spekulanten Jesse Livermore som var aktiv i USA på 1930-talet och som tjänade stora pengar på den stora börskraschen 1929. Livermore anses vara den första daytradern någonsin och hann bygga upp – och förlora – åtskilliga förmögenheter på sin börshandel under sin livstid.

I en webb-tv intervju med EFN Ekonomikanalen, som är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken blev expojkvännen intervjuad på telefon som daytrader – återigen under pseudonym – och gav råd och berättade om sina arbetsmetoder. Han sa sig också handla med valutor.

I sändningen bjöd han vid ett tillfälle ut programledaren på lunch.

Han berättade även att han startat ett forum på internet där han delar med sig av sina tankar och syn på marknaden på djupet som han själv uttryckte det i sändningen.

– Jag startade det på grund av att jag kände att det inte fanns någon som berättar mer ingående varför man handlar på det sättet som man gör.

Programledaren ställde även tittarfrågor och en fråga handlade om varför så många daytraders är anonyma.

– Många traders är nojiga för att vi  kanske blir kidnappade. De har sett folk i pokersvängen som blivit utpressade och kidnappade och så där. I perioder har det också funnits hotbilder om folk som skriver negativt om aktier. Jag har fått ta emot många hot framför allt under Fingerprint-eran, säger expojkvännen.

Expojkvännen till Blondinbella har skulder på många miljoner

I dag befinner sig Isabella Löwengrips expojkvän på okänd ort. Han har dock kontakt med Löwengrips livvakt som berättar för Expressen att expojkvännen nu försöker att hitta lösningar så han kan betala tillbaka sina mångmiljonskulder:

– Han vill naturligtvis rädda sitt eget skinn och minimera skadorna. Men seriöst så tror jag att han jobbar på en lösning, men det kommer att bli svårt. Det rör sig om mycket pengar, säger livvakten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.