Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra var tolkningarna i "Så mycket bättre"

Artisterna runt bordet i "Så mycket bättre".
Foto: TV4
Anders "Moneybrother" Wendin.
Foto: TV4

Anders "Moneybrother" Wendin, 42, var sångare i bandet Monster under 90-talet. 2002 skivdebuterade han som soloartist. I avsnitt två av höstens "Så mycket bättre" tolkades hans musikhistoria.

Eric Saade

“Born under a bad sign”

Eric Saade.
Foto: TV4

Saade och Moneybrother förefaller egentligen totalt inkompatibla. Det är som att försöka korsa en ekorre med en jaguar att gifta deras respektive sound med varandra. Men man ser redan fram emot Moneybrothers Saadetolkning efter den här coolt avskalade popfunk-chartern till Bruno Mars surftokiga Hawaii.


Uno

“Jag håller mig vid liv”

Uno Svenningsson.
Foto: TV4.

Moneybrothers band Monster präglades av kompromisslös energi. Men Uno plockar bort originalets dynamiska Buzzcocks- och Clash-influenser, ger "You’ll be sorry" en ny svensk text och transplanterar in sitt eget hjärta i berättelsen. Resultatet är en naken akustisk ballad med lika stark närvaro som melodi. Imponerande.


Sabina Ddumba

“It’s been hurting all the way with you Joanna”

Sabina Ddumba.
Foto: TV4

Alla som sett och hört Moneybrother framföra den här live, framför allt när det begav sig strax efter millennieskiftet, vet att balladen är byggd på ansenliga mängder blod, svett och tårar. Sabina Ddumbas version är mer återhållen, men fin då den går från en mjuk psalm till elegant r’n’b när trummorna kickar in.


Kikki Danielsson

“Reconsider me”

Kikki Danielsson.
Foto: TV4

Kikkis omdöme om Moneybrothers musikskapande; "Din olyckliga kärlek går från New Jerseys gathörn till en parkeringsplats utanför en dansbana i Dalarna", är generös men träffande. Hennes version av genombrottssingeln är en öm countryvals som doftar av nytjärade bryggor och midsommarstänger.


Icona Pop

“They’re building walls around us”

Icona Pop.
Foto: TV4

Aino och Caroline är Frida och Agnetha under discokulan i Moneybrothers signaturmelodi, som de electropunkigt nog inte respekterar särskilt mycket. De är coola nog att tona ned originalets musikaliska attack i refrängen och låter i stället 70-talslika discostråkar och ett spartanskt housepiano forma en ny hit.


Tomas Andersson Wij

"Snart kommer det en båt"

Tomas Andersson Wij.
Foto: TV4

Tomas Andersson Wij fortsätter utforska ett elektroniskt ljudlandskap som vanligtvis inte förknippas med hans sound. Det porlar av kreativitet i den lyhörda tolkningen när sångaren släpper trubadursargen samtidigt som han släpper fram sin inre Peter LeMarc. Tänk att Moneybrother kunde låta så här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.