Så bra var artisternas tolkningar i ”Så mycket bättre”-premiären

Petra Marklund tolkade Orups låt ”Som isarna när det blir vår” i TV4:s Så mycket bättre.

Säsongspremiären av ”Så mycket bättre” är avklarad. Här är betygen på artisternas tolkningar i första programmet.

Jill Johnson

Foto: TV4

”Aqualung”

Det är svårt att motstå mysig moderliga Jill, men när sångerskan tar sig an Miss Li:s Beyoncéambitioner drunknar det mesta av allvaret i bekymmersfritt countrytrallande och nästan religiöst glada indiekörer (tänk ”I’m from Barcelona”). Det är inte dåligt, bara anonymt.

Petra Marklund

Foto: TV4

”Som isarna när det blir vår” 

Marklund är mäktig som en skir alvdrottning när hon tar Orups bortglömda singel från 1993, och förvandlar den till något större. Hon sluter cirkeln mellan modernism och nostalgi, och för tankarna lite till det suggestiva vemodet i Törnells ”Vintersaga”.

Petter

Foto: TV4

”Kung i baren”

Petter tar Magnus Ugglas mest Spotifyspelade låt, och sätter den i sävligare hiphopgung. Det här känns oerhört plojigt, men med Ugglas och Petters samlade fylleskrålskapital är det väl omöjligt att undvika ännu ett framgångsrikt varv vid de stekarfyllda bardiskarna.

Magnus Uggla

Foto: TV4

”Det går bra nu”

Petter och Uggla i lika listig som ljuv kommersiell förening. Den odrägligt skrytiga tonen i Petters hatälskade låt är som gjord för Uggla. Kuplettsångaren adderar av sitt sorgsnare stråk med stråkar, blås och marschtrummor, och allt känns väldigt unikt Uggla.

Orup

Foto: TV4

”Kommer du ihåg mig än” (”I will never let you know”)

En av Jill Johnson mest gråtframkallande låtar förvandlas här till tjusig vardagsmelankoli à la Orup där man nästan kan se låtsnickraren framför sig irrandes mellan Stockholms alla regntunga broar. Högtidsstund för alla Orup-fans, även om hit-potentialen är relativ låg.

Miss Li

Foto: TV4

”Lev nu dö sen”

Kvällens största hitkänsla levereras av Miss Li. Hon har visserligen snott introt från TLC:s klassiker ”No scrubs”, men samtidigt är det kul att höra hur hon med stor närvaro obekymrat glider över genrer från r’n’b för att landa nästan i ett slags utlevande rock. 

Petter om att spela in en ny säsong av ”Så mycket bättre”

Petter är med i den nya säsongen av ”Så mycket bättre”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.