Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra var artisterna i ”Så mycket bättre”

Drömska vågor, märkligt halvhjärtat framträdande och en koncentrerad dos av pappaskämt.

Expressens Maria Brander ger getingbetyg på artisternas tolkningar i säsongspremiären av ”Så mycket bättre”.

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson.Foto: TV4

”Bara glad”

Tolkningen av Ingrossos ”Happiness” har ett souligt shufflesväng som kunde varit trivsamt. Men det verkar tyvärr som att Nilsson brände allt sitt krut i förra veckans magnifika låt. Texten är visserligen ny och personlig, men framförandet känns märkligt halvhjärtat.

Markus Krunegård

Markus Krunegård.Foto: TV4

”Fattig bonddräng”

Outrot där Körberg-klassikern tillåts sväva ut i evigheten är konceptuellt genial och ljuvligt eterisk. Krunegård är fortsatt ambitiös i sina arrangemang med tjusiga staccatostråkar, men anstränger sig ibland för mycket. Tycker inte modifikationerna i melodin riktigt tillför något.

Tommy Körberg

Tommy Körberg.Foto: TV4

”För evigt”

Ha, ha, ha! Jag vet inte riktigt om jag klarar en så här koncentrerad dos av pappaskämt. Men getingarna tillägnas Körbergs förmåga till att bjuda på sig själv när han gör plojig gubbrock av Silvanas lesbiska anthem. Dessutom är refrängen ändå rätt catchy.

Plura

Plura.Foto: TV4.

”Vad du ser är vad du får”

Tolkningen av Lisa Nilssons svala nittiotalshit fungerar oväntat bra ihop med Pluras viskande stämma. Låten liksom flyter iväg över en drömsk våg av elpiano, och får i den äldre mannens bräcklighet en ny och innerligare innerbörd. Vackert och mänskligt!

Silvana Imam

Silvana Imam.Foto: TV4

”Tror du att han bryr sig”

Tommy Nilsson hade fått skit för en sån här tolkning. (Minns ni hans ”Vill du ha sex med mig?”) Men Silvana levererar den enormt explicita versionen av Ingrossos hit med självförtroende, och Molly Hammar adderar snygg sång. Uppfriskande när Sverige får lite av en egen WAP-låt!

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso.Foto: TV4

”Tänd alla ljus”

Ingrosso känns som ett nyfiket barn så fort han öppnar munnen, men transformeras på scen till ett fullvuxet artistproffs. Versionen av Silvanas låt är inte lika stark som förra veckans tolkning, men är ändå en smart produktion där klubbigt nittiotal nosar på Michael Jacksons ”Bad”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.