Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bra klädda var partiledarna


Jonas har valt en klassiskt snygg färgkombination med blå kostym, ljusblå skjorta och mörkröd slips. Den här klädseln känns trevlig och blir inte för stel. Den smala modellen på kostymen ger extra trendpoäng.
Foto: Sven Lindwall

Annie brukar inte vara rädd för att bära färg och även här har hon satsat på snygga färger som klär henne bra. Dräktjackan är riktigt snygg och välsittande. Den gör att hon ser proper och uppklädd ut utan att det blir stelt.
Foto: Olle Sporrong

Precis som Stefan Löfven förlitar sig även Fredrik Reinfeldt på en lila slips. Det blir den lilla färgklick som behövs för att hamna i blickfånget. Fredrik lyckas dock betydligt bättre med sin kostym som ser ut att sitta som en smäck. Här finns inget alls att anmärka på vad gäller färgval och passform.
Foto: Olle Sporrong

Det här är alldeles för grått och trist för att bäras vid årets viktigaste debatt. Färg ser alltid trevligare ut i tv-rutan och någon färgstark detalj hade räckt långt. Inte heller passformen på kavajen är den bästa. En välsittande och färgstark dräkt hade gett henne en helt annan framtoning. Nu hamnar hon i skymundan.
Foto: Sven Lindwall

Passformen är det absolut viktigaste när det kommer till kostymer och den här ser tyvärr ut att vara ett nummer för stor. Ärmarma veckar sig och ser både för stora och för långa ut. Stefans har valt riktigt breda kavajslag vilket är en smaksak men det känns lite mer modernt med smalare slag.
Foto: Jonas Ekströmer / Tt

Kostymen är snygg och välsittande. Här är det detaljerna som drar ner betyget. Slipsen ser knölig ut vilket brukar vara ett tecken på dålig kvalitet. Ska man bära bröstnäsduk så bör den synas lite mer än så här och av det lilla man ser så passar den heller inte särskilt bra ihop med slipsen.
Foto: Olle Sporrong

Precis som Fredrik Reinfeldt väljer Jimmie Åkesson mörk kostym, vit skjorta och färgstark slips. Och även han gör det riktigt bra. Passformen är perfekt både vad gäller kostym och skjorta. Han klär riktigt bra i den vinröda slipsen men om man ska vara petig så är slipsknuten alltför bred för en så pass smal slips.
Foto: Jonas Ekströmer / Tt

Slipsen signalerar inte direkt auktoritet och den hade förmodligen passat bättre vid ett mer festligt tillfälle. Men det är trevligt att Jan väljer något som sticker ut bland alla enfärgade slipsar och överlag ser han stilig och proper ut.
Foto: Olle Sporrong
1 / 8

Expressens moderedaktör Emma Danielsson sätter betyg på alla partiledares kläder i söndagens tv-debatt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!