Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra är Zara Larssons nya album ”Poster girl”

Zara Larsson om nya plattan: "Hade kunnat släppa tre album men det kändes inte rätt"
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Tanken med ”Poster girl” är att visa upp flera sidor av Zara Larsson, både superstjärnan och tjejen bakom.

Resultatet landar både rätt och rätt ofta mellan rollerna.

Zlatan Ibrahimovic blev viral förra veckan när han kritiserade LeBron James för att prata politik och inte bara nöja sig med att vara bäst i världen på basket. Något säger mig att Zlatan även kan ha vissa issues med Sveriges andra stora Z. 

För Zara Larsson har som bekant aldrig nöjt sig med att bara vara en stor internationell popartist. Hon har ju saker att säga. En tung debattör sedan tonåren med en mångmiljon-publik via sociala medier. Just att hon vill något mer och är öppen med vad hon tycker gör att Zara Larsson sticker ut i en rätt ofta profillös popvärld. 

Och just därför låter ”Poster girl” först lite som en besvikelse. Tolv fläckfria moderna låtar om kärlek som pendlar mellan klubben och vardagsrummet, absolut. Men Zara Larssons egna avtryck? Något diffust. 

Det har snart gått tre år sedan ”Ruin my life”, första singeln från denna tredje platta och Larssons hittills näst mest streamade låt (drygt 400 miljoner streams bara på Spotify). Sedan dess har hon filat på att ta nästa rejäla kliv i karriären: Från stor stjärna till de allra största. ”Poster girl” ska ta henne dit med hjälp av flera låtskrivar-team och fokus på en stor röst. 

Inget konstigt med det. 

För även om jag alltså till en början saknar en tydlig identitet går det till slut inte att värja sig för effektiviteten i låtar som ”I’m right here” där hon ber om uppmärksamhet eller drivet i (redan släppta) ”Wow” och ”Love me land”. Och basgången i titellåten känns klistrig. Låt vara att de självklara kommande hitsen annars inte riktigt står i givakt på en gång. Det är trots allt snyggt producerat och stilrent i gränslandet mellan r’n’b och klassisk pop. 

Eller rätt riskfritt från vår största och mest frispråkiga popstjärna, om man vaknar på den sidan.


Så bra är plattan

ALBUM

Zara Larsson

Poster girl

Vem: 23-årig sångerska från Stockholm som slog igenom 2008 när hon vann ”Talang”. Har sedan 2013 en växande internationell karriär och är idag efter Avicii globalt sett den mest streamade svenska artisten. 

Vad: På tredje plattan samarbetar Zara med bl a Julia Michaels, Justin Tranter, Max Martin och svenska producent-teamet Mattman & Robin. Young Thug gästar i ”Talk about love”. På måndag gör hon streamad special-konsert via Youtube. 

Här tolkar Zara Larsson den svenska klassikern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.