Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir Whitney Houstons begravning

Whitney Houstons familj kom till den privata vakan. Foto: Mel Evans

Ett sista farväl.

Natten till lördag fick Whitney Houstons mor och dotter se stjärnans kropp under en privat likvaka.

De samlas sedan med familj och vänner för att hylla sångerskan under en musikfylld begravningsgudstjänst.

Inbjudan.Foto: Foto: Tmz.Com / Splash NewsSent på fredagen svensk tid samlades Whitney Houstons familj för att minnas sångerskan under en mindre ceremoni, rapporterar E! Online.

Whitneys mor Cissy och dotter Bobbi Kristina samt en del nära vänner och familj besökte senare Whigham Funeral Home i Newark för en privat likvaka.

På lördagen förs sångerskan till den sista vilan i New Hope Baptist Church. Redan nu har hundratals fans samlats i närheten av kyrkan inför begravningsgudstjänsten som inleds på eftermiddagen.

Enligt uppgifter i amerikanska medier har cirka 1500 inbjudningar gått ut till ceremonin, och bland de som kommer att närvara finns Whitneys kusin Dionne Warwick, Chaka Khan, Brandy, Ray J, Kim Burell, Clive Davis och Alicia Keys.

Även Oprah Winfrey och Mel Gibson har fått inbjudningar, men det är oklart om de har möjlighet att närvara. E! Online skriver att det spekuleras i att Oprah ska komma i sällskap med filmregissören Tyler Perry, som lånade ut sitt privatplan för att flyga Houstons kropp från Los Angeles till New Jersey.

Kevin Costner kommer enligt amerikanska tv-kanalen CBS att hålla tal under gudstjänsten. Skådespelaren - som medverkade i filmen "Bodyguard" tillsammans med Houston - sågs på fredagen på LAX tillsammans med sin fru. Med all säkerhet var han där för att flyga till New York för lördagens begravning, skriver TMZ.com.

På halv stång

Under ceremonin ska Aretha Franklin och Stevie Wonder sjunga i kyrkan. Gospelsångaren Marvin L Winans är en av dem som också kommer att hålla tal.

Whitney Houstons ska senare jordfästas på begravningsplatsen Fair View Cemetery i staden Westfield, där hennes pappa John Russell Houston Jr ligger begravd sedan 2003.

TT Spektra skriver att New Jerseys guvernör Chris Christie har beordrat alla delstatens officiella flaggor på halv stång för att hedra sångerskan.

"Hälsosam och vacker"

Whitney Houston hittades död i ett hotellrum natten till söndag svensk tid. Aretha Franklin berättade under fredagen om chocken när hon nåddes av beskedet.

– Jag hoppade upp hur sängen och sa: Herregud, det här är inte bra.

Franklin säger också i intervjun med amerikanska tv-programmet "Today show" att hon var övertygad att Whitney skulle göra en storstilad comeback att ha sett ett klipp från den kommande filmen "Sparkle".

- Hon såg hälsosam och vacker ut. Jag tänkte att hon har besegrat alla utmaningar och var på väg tillbaka.

Whitney Houston blev 48 år gammal.

Expressen.se kommer att direktsända lördagens begravningsgudstjänst med start mellan 16.00–17.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.