Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir SVT-filmen om Josefin Nilssons liv

Ainbusk-sångarens Josefin Nilssons liv blir film, och visas på SVT 29 mars.Foto: SVEN LINDWALL
I en intervju med P4 Gotland avslöjar producenten Anna-Carin Stenholm Pihl vad tittarna kan vänta sig av filmen.Foto: STEFAN SöDERSTRöM/STELLA PICTURE / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Josefin Nilsson.Foto: HANS T DAHLSKOG / TT NYHETSBYRÅN

Ainbusk-sångarens Josefin Nilssons liv blir film, och visas på SVT 29 mars.

I en intervju med P4 Gotland avslöjar producenten Anna-Carin Stenholm Pihl vad tittarna kan vänta sig av filmen.

– Hon var väldigt älskad. Och det är dit man vill komma, till kärnan av vad som gjorde henne så speciell, säger producenten i P4 Gotland-intervjun.

2016 gick sångerskan och skådespelaren Josfin Nilsson ur tiden, 46 år gammal. Hon hade länge haft problem med ryggen, och avled till följd av ett förstorat hjärta.

Den 22 mars skulle Josefin Nilsson ha fyllt 50 år, och för att hedra hennes minne har det nu gjorts en K Special-film om hennes liv. Den 24 mars släpps den en timme långa filmen ”Älska mig för den jag är” på SVT Play, och sänds på SVT den 29 mars.

Producenten Anna-Carin Stenholm Pihl berättar i en intervju med P4 Gotland att hon ville göra filmen för att berätta Josefin Nilssons historia, och förklarar att Nilsson själv jobbade på en biografi innan hon dog.

– De här sista åren när hon flyttade tillbaka till Gotland så började hon på en bok. Hon ville berätta vad som hade hänt i hennes liv, hon hade ett enormt uttrycksbehov, säger Anna-Carin Stenholm Pihl i P4 Gotland.

 

 

Har pratat med nära och kära

Filmen är uppbyggd av många intervjuer med människor i Josefin Nilssons närhet – vänner, familj och kolleger.

– Vi har träffat Babben Larsson som jobbat med dem tidigt, och Benny Andersson som följt med genom hela livet. Hannes Holm, Björk Kjellman, Tommy Körberg, Felicia Feldt och lite fler människor som berättar om henne på olika sätt. Vem hon var som människa, vän och kollega, säger Anna-Carin Stenholm Pihl i radiointervjun.

En utmaning för producenten har varit att göra en dokumentär som hon själv tror att Josefin Nilsson skulle ha gillat själv.

– Jag har velat göra något som Josefin själv skulle gillat och ha godkänt. Men nu känns det som vi är där, hon är med på tåget känns det som. Men det har varit svårt.

 

 

Blev väldigt folkkär

Som sångerska i Ainbusk och skådespelerska i bland annat ”Adam och Eva” blev Josefin Nilsson väldigt folkkär under sin långa karriär.

– Hon var väldigt älskad. Och det är dit man vill komma, till kärnan av vad som gjorde henne så speciell. Babben säger det väldigt fint, att hon tog ut hjärtat ur kroppen och bara stod där och sjöng. Sket i tekniken, hon offrade rösten, hon ville uttrycka sig och det var så äkta och innerligt.

Expressen söker Anna-Carin Stenholm Pihl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.