Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir förändringarna i nya ”Solsidan”-säsongen

Solsidan
Johan Rheborg Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Felix HerngrenFoto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Snart får ”Solsidan”-fansen veta vad som hänt de senaste åren för Anna, Alex, Fredde, Mickan, Ove och Anette.

Inspelningen av TV4:s succéserie pågår nu just nu för att ha premiär under 2019 – trots att tittarna kommer känna igen sig, så är stora förändringar att vänta.

TV4:s ”Solsidan” kommer tillbaka med tre nya tv-säsonger efter en paus sedan 2015. 

Nu pågår inspelningen av den sjätte säsongen för fullt och huvudensemblen är åter samlad – Felix Herngren, Mia Skäringer, Henrik Dorsin, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch och Malin Cederbladh.

Långfilmen ”Solsidan” (2017) blev, föga förvånande, en publiksuccé och sågs av 1,3 miljoner biobesökare. På måndagskvällen visas den för första gången i TV4.

Så ska avsnitten ändras i ”Solsidan”

Enligt regissören och skådespelaren Felix Herngren har några år passerat när den nya säsongen tar sin början.

– Den tar vid några år efter det att långfilmen slutade. Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en liten halvbror tack vare att hans pappa donerade sperma till paret Sundberg, berättar han för DN.

Expressens filmexpert Mattias Bergqvist rapporterar om de kommande förändringarna. En sådan är att den nya säsongen kommer att innehålla färre berättelsebågar.

”Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa, samtidigt som planen är att använda respektive rollfigurs barn mer i serien. Ett något starkare ljus ska falla på paret Sundberg än tidigare”, skriver han och fortsätter:

”Felix Herngren har sagt till mig att de nya avsnitten kommer gå in i 'en lite mer klassisk humorfåra', samtidigt som säsongen innehåller ett antal, men inte många, längre berättelsebågar. Målet är i stället att majoriteten av historierna ska börja och avslutas i varje avsnitt.”

https://www.instagram.com/p/Bvv2TLAn_Dt/

Solsidan säsong 6 har premiär under 2019 på C More och TV4. 

Sammanlagt 30 avsnitt, ska spelas in och visas 2019, 2021 och 2023. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.