Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då ställs Martin Timell inför rätta

På tisdagen meddelade åklagare Anna Bengtsson att programledaren Martin Timell åtalas misstänkt för våldtäkt. Foto: / TV4
Tv-profilen kommer nu att kallas till förhandling.

Martin Timell har åtalats misstänkt för våldtäkt i en badtunna 2008, något han nekar till.

Tv-profilen kommer nu att kallas till förhandling – och preliminära datum är satta till maj månad.   

– En förutsättning för mig för att väcka åtal är att jag förväntar mig en fällande dom, har åklagare Anna Bengtsson tidigare sagt. 

På tisdagen meddelade åklagare Anna Bengtsson att programledaren Martin Timell åtalas misstänkt för våldtäkt. 

Åtalet kommer efter att polisen den 31 oktober 2017 inlett en förundersökning mot tv-profilen. Han polisanmäldes för en misstänkt våldtäkt som, enligt kvinnan som anmält, ägde rum nio år tidigare. Den ska ha skett i en badtunna på en avslutningsfest 2008.

– Det som framkommit är att han genom våld har tvingat målsäganden att tåla att han för upp sina fingrar i hennes underliv, samtidigt som han tryckt ner hennes höft och hållit fast henne, sade åklagare Anna Bengtsson i samband med att hon väckte åtal. 

– Jag bedömer de uppgifter om lämnats i polisförhör är tydliga, klara och därigenom tillräckliga för att väcka åtal, fortsatte hon. 

 

LÄS MER: Martin Timell polisanmäld för våldtäkt 

 

Då kallas Martin Timell till förhandlingar

Den tidigare programledaren för "Äntligen hemma" kommer nu, tillsammans med övriga parter, att kallas till förhandlingar i Attunda tingsrätt. 

De preliminära datumen för förhandlingarna är 7, 8 och 9 maj – förutsatt att respektive parter – försvarare Hanna Lindblom, åklagare Anna Bengtsson och målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz – kommer överens. 

– Det är inget jag har kännedom än så jag kan inte svara på det. Jag vet inte hur det ser ut för mig, säger Anna Bengtsson. 

Skulle datumen överensstämma med samtliga parter kommer förhandlingarna att äga rum i sal elva i Attunda tingsrätt. Salen har plats för omkring 20 åhörare. 


LÄS MER: Martin Timells varning till kvinnan – efter festen

Timell nekar till anklagelserna

Stämningsansökan som lämnades in till tingsrätten visar att sju personer har vittnesmål som talar emot Martin Timell.

Tv-profilen har nekat till anklagelserna – och hans advokat Hanna Lindblom blev "lite förvånad" när åklagaren beslutade att väcka åtal. 

– Det som försvårar det här ärendet är att alla de här vittnesmålen är marinerade i den uppsjö av information som har florerat i medier, och inte minst sociala medier, har Hanna Lindblom tidigare sagt.

TV4 vill inte kommentera Martin Timell-fallet ytterligare, utan har förklarat:

– Vi har sagt det vi har att säga och vi kommer inte ge några mer kommentarer. Nu måste den här saken få sin rättsliga prövning, säger Magnus Törnblom, presschef på TV4. 

Expressen har sökt Martin Timells advokat Hanna Lindblom och målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz. 


LÄS MER: Utspelet: Pressades att radera bilder från festen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!