Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjens önskan om begravningen

Marie Fredriksson har avlidit – här är höjdpunkter från hennes karriär
Marie Fredriksson blev 61 år gammal.
Foto: DN / TT / MAGNUS HALLGREN
Maken Mikael Bolyos och Marie Fredriksson.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

På måndagen den nionde december somnade den älskade artisten Marie Fredriksson in, i sviterna av sin tidigare sjukdom.

Artisten sörjs närmast av sin make och två barn, som kommer föra artisten till hennes sista vila i en privat begravningsceremoni.

”Micke berättade hur han hade planerat för min bortgång”, skrev Marie Fredriksson i sin självbiografi ”Kärleken till livet”.

Marie Fredriksson har gått bort, 61 år gammal. Hon efterlämnar sig maken Mikael Bolyos och deras två barn Josefin och Oscar.

Den internationellt kända sångerskan, som gjorde succé med Roxette världen över på 80-talet, drabbades 2002 av en hjärntumör, och tvingades genomgå intensiva cancerbehandlingar.

Artisten blev friskförklarad, och fortsatte sin karriär som artist. Men Fredriksson fick fortsatta hälsoproblem till följd av de strålningsskador hon drabbades av under cancerbehandlingen.

Fredriksson ville inte prata om begravning

I sin självbiografi ”Kärleken till livet”, som Marie Fredriksson skrev tillsammans med Helena von Zweibergk 2015, berättar artisten att hon bestämde sig för att inte prata om eller planera sin begravning. 

När Marie Fredriksson bestämde att hon var frisk 2006 orkade hon och maken bearbeta de jobbiga åren som gått.

”Den sommaren berättade Micke för mig hur nära döden jag hade varit. Vi pratade öppet och ärligt om allting. Hur vi både hade tänkt och Micke berättade hur han hade planerat för min bortgång. Och jag berättade vad jag hade tänkt på, men inte kunnat dela”, skrev Fredriksson i boken.

Så blir Maries begravning

Det kommer inte bli en stor, öppen begravning för Marie Fredriksson, där fans och allmänhet kan närvara. I stället har Roxette-stjärnans familj bestämt sig för att artisten ska föras till sin sista vila enbart omgiven av sina allra närmaste.

”Begravningen kommer att äga rum i stillhet i kretsen av enbart den närmaste familjen”, skriver Marie Fredrikssons manager Marie Dimberg i pressmeddelandet. 


UR ARKIVET Maries hemliga familjespelning: överskuggades bara av en annan artist - sonen Oscar

Oscar Bolyos sjöng Lenny Kravitz så mamma inte kunde hålla tårarna tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.