Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så blir Lill-Babs begravning i Järvsö

Lill-Babs kommer att begravas i Järvsö kyrka 28 maj. Foto: EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Nu har familjen tillkännagivit var Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer att begravas, och det blir i Järvsö kyrka den 28 maj. Dagen innan är allmänheten inbjudna till en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm, rapporterar Hela Hälsingland.
– Det har varit lite att fixa med för att få ihop det så bra som möjligt för mamma, för familj och vänner. Och allmänheten, skriver Kristin Kaspersen i ett mejl.

Den 3 april kom beskedet att Barbro ”Lill-Babs” Svensson hade somnat in efter en kort tids cancersjukdom. Hon blev 80 år gammal.

Hon kom från Järvsö i västra Hälsingland och det är också där hon om en månad kommer att föras till den sista vilan. Familjen ber alla att respektera reserverade platser och att visa hänsyn. I dödsannonsen uppmanar familjen läsarna att tänka på barncancerfonden.

Klockan 14:30 dagen innan det, den 27 maj, bjuds allmänheten in till en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm.

Den folkkära artisten sörjs närmast av sina döttrar Monica Svensson, 63, Malin Berghagen, 51, och Kristin Kaspersen, 48, och deras familjer. 

Lill-Babs med sina döttrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Lill-Babs på Allsång på Skansen 2005. Foto: ELLINOR COLLIN

Kristin Kaspersen om Lill-Babs: ”Mamma kom in akut”

Kristin Kaspersen bekräftade dödsbudet och skrev på sin Instagramsida:

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegerna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”.

https://www.instagram.com/p/BhGia-RFSts/?hl=sv&taken-by=kaspersen

Starkt förknippad med Järvsö

”Lill-Babs” föddes 1938 i Järvsö och hembygden hade en mycket speciell plats i artistens hjärta. Hon delade sitt boende mellan Stockholm och Järvsö.

Relationen har varit ömsesidig - genom åren har artisten kommit att betyda mycket för bygden. För Järvsöborna kom beskedet om ”Lill-Babs” död som en chock.

”Vi har drabbats av en stor förlust och sorg. Vår älskade Barbro har i dag somnat in”. skrev Järvsö turistbyrå på sin Facebooksida. 

Ett konfoleansbord till minne av Lill-Babs i Järvsö kyrka. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Järvsö kyrka, där Lill-Babs ska begravas. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Järvsö kyrka höll öppet för de som ville sörja tillsammans och dela sina tankar och minnen av artisten.

2007 somnade ”Lill-Babs” mamma Britta Svensson in, hon blev 90 år gammal. Britta Svensson begravdes i Järvsö kyrka. ”Lill-Babs” hyllade sin mamma i dokumentären ”Leva livet” som visades på TV4 i vintras.

– Utan henne vore jag inget! Hon har hjälpt mig med barnen genom alla år, hon var vacker och storslagen och kunde koka soppa på en spik, sa ”Lill-Babs”.