Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så blir låtarna till i TV4:s succé ”Benjamins”

Artisten visar upp renoverade lägenheten i ”Klarna Drops By”
Benjamin Ingrosso berättar detaljer om musiken i ”Benjamins”.
Foto: TV4
TV4:s program ”Benjamins” är inne på sin andra säsong.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

Det yngsta musikfenomenet i familjen Wahlgren/Ingrosso är Benjamin Ingrosso som skriver, sjunger och producerar låtar på löpande band.

Nu är artisten aktuell med ny musik.

– Kommer se till att trycka ut ett till album... eller två, berättar han om det närmaste året.

Samtidigt berättar han detaljer om hur musiken blir till i det populära programmet ”Benjamins” i TV4. 

Benjamin Ingrosso, 24, är en av Sveriges främsta artister som trots sin ålder arbetat i teater- och artistbranschen i över 15 år. Nu är han aktuell i ett samarbete med Spotify som släpper funktionen ”Blend”, en funktion som gör det lättare för användare att skapa gemensamma spellistor.

Användare kan nu också göra spellistor tillsammans med Benjamin själv.

– Alltifrån gammal musik och film till all möjlig musik som släpps i dag, är svaret på frågan om vad han själv lyssnar på. 

– Jag lyssnar mycket på musikalmusik, alltifrån ”Singing in the rain” till ”West side story”.

Så blir låtarna till i ”Benjamins”

I år kommer det också ny musik från Ingrosso.

– Jag har två unika spelningar kvar i år där jag kommer att lägga mycket energi och tid på arrangemang. Sen kommer jag se till att trycka ut ett album …. eller två.

Utöver sin egen musik släpps även utvalda låtar från programmet ”Benjamins” på Spotify.

Och för den som undrat hur låtarna egentligen blir till i det festliga programmet har Ingrosso svar. 

– Programmet i sig är så spontant de bara kan bli. Jag har ju ett hum om vad jag vill sjunga med artisterna som jag frågat dem om innan. Men inte alltid. Ibland gillar jag att de finns en spänning och spontanitet. Därför håller ofta jag eller artisterna telefonen med texter för vi inte alltid kan låtarna hundra procent. Men de som sjungs där och då är aldrig inrepat dagen innan eller så.

Låtarna som spelas in i programmet är däremot inte säkert det som sedan släpps på Spotify. 

– Det är blandat. Beroende på hur inspelningarna i programmet blev. Vissa livetagningar blev bättre än andra. Det beror mycket på ljudet i studion och hur mycket som läcker i mickarna och så. Men det tycker jag är kul att låtarna i programmet får lite nytt liv efter programmet men de som är ”nyproducerade” gick vi in i studion och försökte efterlikna det vi gjorde på plats så mycket som möjligt. Sen kanske vi la på en stråk eller någon gitarr och så i efterhand .

"Jag förbjöd mig själv att gråta"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.