Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir Lars Lerins nya SVT-program

Lars Lerin kommer tillbaka till SVT med en ny tv-serie - "Lars lärlingar"
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Den här gången kommer maken Junior få större plats i programmet än i Lerins tidigare produktioner. Junior ska hjälpa till med show och dans.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Lars Lerin kommer tillbaka till SVT med en ny tv-serie - "Lars lärlingar".

Där ska konstnären hjälpa funktionsvarierade att få gå på konstskola, skriver Värmlands folkblad.

–  Jag tror det kan bli jättespännande, säger Lars Lerin till tidningen.

Värmländska konstnären Lars Lerin, 63, har gjort succé på SVT med programmet "Vänligen Lars Lerin".

Nu är han tillbaka på kanalen med ett nytt program.

I "Lars lärlingar" ska konstnären och hans make Manoel "Junior" Marques hjälpa funktionsvarierade att få gå på konstskola i Karlstad.

Deltagarna kommer att gästas av kända profiler under sin konstutbildning, där de inte bara ska lära sig att måla. Både kolleger, kända samt okända vänner till Lars Lerin kommer synas under programmets gång.

–  Jag tror det kan bli jättespännande, säger Lars Lerin till Värmlands folkblad.

Lerin säger själv att han inte är någon lärare eller pedagog, utan i stället vill agera som en sorts mentor för deltagarna.

– Jag är ju verkligen ingen pedagog utan ska mer vara med som en slags mentor, säger Lars Lerin till tidningen.


LÄS MER: Lars Lerin och Juniors son är i Sverige


Lars Lerin: Har också känt mig nedsatt


LÄS MER: Lars Lerins lycka - bli pappa till en son


Den här gången kommer maken Junior få större plats i programmet än i Lerins tidigare produktioner. Junior ska hjälpa till med show och dans.

Lerin har själv övervägt att arbeta inom handikappsomsorgen, när han letade efter ett alternativ till sin konstnärskarriär. Han säger också att han kan identifiera sig med de kommande deltagarna, och tycker det är svårt att prata om funktionsvarierade som en särskild typ av människor.

– Men det är alltid svårt att veta vad man ska prata i för termer när det handlar om funktionsnedsatta människor. Det är verkligen ingen homogen grupp. En del har en väldigt mild sorts psykisk skörhet och sårbarhet. Själv har jag också känt mig ganska nedsatt i perioder, säger han i tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.