Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir ”Idol”-finalen 2020 – tvingas ställa in i Globen

Så ändras ”Idol”-finalen 2020 – inte i Globen
TV4 ställer in finalen i Globen
Foto: Rovenko Photo / Shutterstock
TV4 ställer in finalen i Globen
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Idol–finalen har hållits varje år i Globen i Stockholm sedan 2007. 

Men i år blir det annorlunda och finalisterna riskerar att uppträda helt utan publik.

– Det är jättetråkigt, säger deltagaren Paulina Pancenkov.

Mellan 2004 och 2006 hölls finalen i samma studio där veckofinalerna hållits, men sedan år 2007 och framåt har finalen alltid varit i Globen i Stockholm.

Så blir det inte i år på grund av coronaviruset och restriktionerna för att stoppa smittspridningen. Finalen kommer i år att behöva hållas i studion i Spånga i Stockholm, och finalisterna riskerar att uppträda helt utan publik.

Den senaste finalen i Globen var 2019, där Tusse Chiza framförde och vann med vinnarlåten ”Rain” framför tusentals i publiken.

Idol-deltagaren om inställda Globen: ”Jättetråkigt”

Deltagaren Paulina Pancenkov, 20, är besviken att det inte blir någon final i Globen men menar att det inte finns något annat alternativ.

– Jag tycker det är jättetråkigt. Jag vet inte hur de andra deltagarna tänker, men det känns jättetråkigt i alla fall. När man tänker efter så är en final med endast två personer och det hade varit mäktigt att stå där.

Paulina Pancenkov på en tidigare fredagsfinal.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Samtidigt menar Paulina att hon förstod att det inte skulle gå att genomföra en final i Globen på grund av coronapandemin.

– Alltså jag tror att vi alla förstod det. Jag tror inte det hade varit bra om det var i Globen.

TV4 om att ställa in: ”Jättetrist”

Malin Knave, producent för TV4 meddelar att det är trist att de behöver ställa in finalen i Globen.

– Vi ser fram emot en spännande livesänd final och tycker att det är extra roligt att Alexander Kronlund ligger bakom årets vinnarlåt, säger hon.

– Däremot är det så klart jättetrist att vi i år inte kan ha finalen i Globen, men vi kommer bjuda på storslagen underhållning.Caspars framtidsplan efter Idol: "Något större"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.