Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så blir ”Idol”-finalen 2020 – tvingas ställa in i Globen

Så ändras ”Idol”-finalen 2020 – inte i Globen
TV4 ställer in finalen i Globen
Foto: Rovenko Photo / Shutterstock
TV4 ställer in finalen i Globen
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Idol–finalen har hållits varje år i Globen i Stockholm sedan 2007. 

Men i år blir det annorlunda och finalisterna riskerar att uppträda helt utan publik.

– Det är jättetråkigt, säger deltagaren Paulina Pancenkov.

Mellan 2004 och 2006 hölls finalen i samma studio där veckofinalerna hållits, men sedan år 2007 och framåt har finalen alltid varit i Globen i Stockholm.

Så blir det inte i år på grund av coronaviruset och restriktionerna för att stoppa smittspridningen. Finalen kommer i år att behöva hållas i studion i Spånga i Stockholm, och finalisterna riskerar att uppträda helt utan publik.

Den senaste finalen i Globen var 2019, där Tusse Chiza framförde och vann med vinnarlåten ”Rain” framför tusentals i publiken.

Idol-deltagaren om inställda Globen: ”Jättetråkigt”

Deltagaren Paulina Pancenkov, 20, är besviken att det inte blir någon final i Globen men menar att det inte finns något annat alternativ.

– Jag tycker det är jättetråkigt. Jag vet inte hur de andra deltagarna tänker, men det känns jättetråkigt i alla fall. När man tänker efter så är en final med endast två personer och det hade varit mäktigt att stå där.

Paulina Pancenkov på en tidigare fredagsfinal.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Samtidigt menar Paulina att hon förstod att det inte skulle gå att genomföra en final i Globen på grund av coronapandemin.

– Alltså jag tror att vi alla förstod det. Jag tror inte det hade varit bra om det var i Globen.

TV4 om att ställa in: ”Jättetrist”

Malin Knave, producent för TV4 meddelar att det är trist att de behöver ställa in finalen i Globen.

– Vi ser fram emot en spännande livesänd final och tycker att det är extra roligt att Alexander Kronlund ligger bakom årets vinnarlåt, säger hon.

– Däremot är det så klart jättetrist att vi i år inte kan ha finalen i Globen, men vi kommer bjuda på storslagen underhållning.Caspars framtidsplan efter Idol: "Något större"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.