Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir House of Cards säsong 5 på Netflix

Joel Kinnaman i "House fo Spacey"Foto: Netflix
Joel Kinnaman och Kevin Spacey i "House of Cards"Foto: Netflix

”House of Cards” säsong 5 har premiär 30 maj 2017 hos Netflix. 

13 nya avsnitt med Kevin Spacey, Robin Wright och Joel Kinnaman väntar. 

Så blir ”House of Cards” säsong 5 på Netflix.

 

”House of Cards” satte Netflix på tv-kartan och är nu en av de starkaste pelarna i Netflix utbud. 

Den 30 maj 2017 har ”House of Cards” säsong 5 svensk premiär hos Netflix. Kevin Spacey spelar återigen  Francis ”Frank” Underwood, medan Robin Wright gör rollen som Claire Underwood. Med i rollistan finns även Michael Kelly, Jayne Atkinson, Neve Campbell, Derek Cecil och Paul Sparks samt Sveriges Hollywoodstjärna Joel Kinnaman. 

Joel Kinnaman om sin roll i "House of Cards"

Joel Kinnaman spelar Will Conway, en rollfigur som gjorde entré i ”House of Cards” säsong 4. Will Conway är politiker och som republikan utmanar han Frank Underwood om presidentposten. 

Joel Kinnaman har tidigare sagt till Hollywood Reporter att det var en underbar upplevelse att få spela mot Kevin Spacey och Robin Wright i ”House of Cards”. 

Joel Kinnaman berättade samtidigt varför han valde att medverkade i ”House of Cards”: 

- Jag älskar serien. Jag tycker att det är en av de bästa serierna på tv, om inte den bästa, så jag är ett fan, men det var verkligen rollfiguren som fick mig att tacka ja. Det finns många fantastiska tv-serier som jag inte skulle vilja göra, men det här var något som jag tyckte var speciellt och det var också en möjlighet att spela mot Kevin Spacey. 

Så blir "House of Cards" säsong 5 på Netflix

”House of Cards” säsong 5 hos Netflix börjar kort efter det att seriens fjärde säsong slutade. ”House of Cards” handlar fortsatt om inhemsk terror, presidentvalet mellan Frank Underwood och Will Conway samt förhållandet mellan Claire Underwood och Frank Underwood. 

- Francis är en av de mest anmärkningsvärda rollfigurer som jag har fått möjlighet att spela. Inför och under varje säsong så lär jag mig något nytt om den här mannen och om de relationer som han har i serien, men också om hans förhållande med de som tittar – vilket är otroligt roligt, sa Kevin Spacey om Frank Underwood när Expressen träffade honom i Paris.

"House of Cards" säsong 5 – premiär 30 maj 2017

Beau Willimon är upphovsman till Netflix ”House of Cards”, en tv-serie som baseras på brittiska BBC-serien ”House of Cards” (svensk titel: ”Maktens män”) från 1990 som också finns i Netflix utbud. Miniserien lånar i sin tur handlingen från Michael Dobbs bok ”House of Cards”.  

Beau Willimon, upphovsmannen till Netflix ”House of Cards”, lämnade serien efter fyra säsonger. Melissa James Gibson och Frank Pugliese är duon som har varit ansvariga för ”House of Cards” säsong 5.  

- Beau var väldigt trött, han har jobbat nonstop sedan vi började med ”House of Cards”. Han är en fantastisk man och det finns ingen tvekan om att jag kommer att sakna honom. Men i manusrummet sitter samma manusförfattare som vi hade i säsong fyra, så inget har förändrats när det gäller seriens kvalitet. Precis som tidigare började jag och Beau prata om nästa säsong när vi hade spelat in halva säsong fyra, sa Kevin Spacey när Expressen träffade honom i mars 2016 under ett Netflix-event för ”House of Cards”. 

 

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Netflix i 4k

 

"House of Cards" säsong 5 och Donald Trump

Handlingen i ”House of Cards” säsong 5 hos Netflix kommer att göra att jämförelser med den amerikanska presidenten Donald Trump och hans väg till makten är oundvikliga. Kevin Spacey har vid flera tillfällen påpekat att Frank Underwood bara är en fiktiv rollfigur i en Netflix-serie. Samtidigt: 

– Det som är intressant är att det finns gånger som vi diskuterar något som händer i serien, och sedan går jag till mitt hotellrum och undrar om vi har gått för långt? Har vi gjort något som känns galet och som inte är realistiskt? Sedan slår jag på tv:n, tittar på nyheterna och tänker: ”Vi har inte gått tillräckligt långt.”