Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir Diabetesgalan 2017

Foto: /IBL / /IBL
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: /IBL / /IBL

På tisdag går Sveriges första tv-sända "Diabetesgala" av stapeln. Leder galan gör Peter Jihde som själv drabbats av typ 1-diabetes. 

Här är artisterna som medverkar under välgörenhetsgalan på Grand hotell i Stockholm. 

– Jag vill vara med och sprida livsviktig kunskap om diabetes då jag tycker att det är en sjukdom som ofta glöms bort, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

På tisdag kväll är diabetes temat på Grand hotell i Stockholm där Sveriges första tv-sända "Diabetesgala" någonsin går av stapeln. Välgörenhetsgalan sammanfaller med Världsdiabetesdagen den 14 november.

Syftet med galan är att sprida kunskap kring sjukdomen och samtidigt samla in pengar. Under kvällen kommer ett stipendium på 500 000 kronor delas ut till en eller flera "diabeteshjältar" som gjort livet enklare för personer som drabbats av sjukdomen. 

 

LÄS MER: Peter Jihde leder Sveriges första diabetesgala – på TV3

 

Galan leds av programledaren Peter Jihde, 46, som själv lider av typ 1-diabetes. 

– Det känns som den mest betydelsefulla uppgift jag gjort i tv, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

I samband med välgörenhetsgalan har dokumentärfilmen "Leva utan att dö" på samma tema spelats in. I dokumentären möter Peter Jihde människor i kampen mot sjukdomen.

 

Artisterna i Diabetesgalan 2017

Bland artisterna som medverkar i Diabetesgalan finns Molly Sandén, Jon-Henrik Fjällgren, Paul Rey, Hasse Kvinnaböske Andersson och Gladys del Pilar. 

– Jag vill vara med och sprida livsviktig kunskap om diabetes då jag tycker att det är en sjukdom som ofta glöms bort, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande om sitt deltagande i galan.

Även innebandyspelaren Niklas Jihde, sportjournalisten Artur Ringhart och musikjournalisten Tina Mehrafzoon deltar i galan. Likaså uppträder dansgruppen "The Sugar Collective" och magikerduon Brynolf & Ljung.

 

LÄS MER: Peter Jihdes avhopp – oväntade karriärbytet

 

Diabetesgalan sänds i kväll klockan 20 på TV3. Välgörenhetsevenemanget visas även på Viafree och Viaplay.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.