Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Så blir Diabetesgalan 2017

Publicerad

På tisdag går Sveriges första tv-sända "Diabetesgala" av stapeln. Leder galan gör Peter Jihde som själv drabbats av typ 1-diabetes. 

Här är artisterna som medverkar under välgörenhetsgalan på Grand hotell i Stockholm. 

– Jag vill vara med och sprida livsviktig kunskap om diabetes då jag tycker att det är en sjukdom som ofta glöms bort, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

På tisdag kväll är diabetes temat på Grand hotell i Stockholm där Sveriges första tv-sända "Diabetesgala" någonsin går av stapeln. Välgörenhetsgalan sammanfaller med Världsdiabetesdagen den 14 november.

Syftet med galan är att sprida kunskap kring sjukdomen och samtidigt samla in pengar. Under kvällen kommer ett stipendium på 500 000 kronor delas ut till en eller flera "diabeteshjältar" som gjort livet enklare för personer som drabbats av sjukdomen. 

 

LÄS MER: Peter Jihde leder Sveriges första diabetesgala – på TV3

 

Galan leds av programledaren Peter Jihde, 46, som själv lider av typ 1-diabetes. 

– Det känns som den mest betydelsefulla uppgift jag gjort i tv, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

I samband med välgörenhetsgalan har dokumentärfilmen "Leva utan att dö" på samma tema spelats in. I dokumentären möter Peter Jihde människor i kampen mot sjukdomen.

 

Artisterna i Diabetesgalan 2017

Bland artisterna som medverkar i Diabetesgalan finns Molly Sandén, Jon-Henrik Fjällgren, Paul Rey, Hasse Kvinnaböske Andersson och Gladys del Pilar. 

– Jag vill vara med och sprida livsviktig kunskap om diabetes då jag tycker att det är en sjukdom som ofta glöms bort, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande om sitt deltagande i galan.

Även innebandyspelaren Niklas Jihde, sportjournalisten Artur Ringhart och musikjournalisten Tina Mehrafzoon deltar i galan. Likaså uppträder dansgruppen "The Sugar Collective" och magikerduon Brynolf & Ljung.

 

LÄS MER: Peter Jihdes avhopp – oväntade karriärbytet

 

Diabetesgalan sänds i kväll klockan 20 på TV3. Välgörenhetsevenemanget visas även på Viafree och Viaplay.

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag