Klart: Så blir den 25:e James Bond-filmen

Foto: DAVE BEDROSIAN / ZUMAPRESS.COM ZUMA PRESS
Foto: IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON/IMAGE PRESS AGENCY B799
Foto: SVEN LINDWALL

Daniel Craig är tillbaka i tjänst – för sista gången spelar han James Bond i den 25:e ”Bond”-filmen med premiär i april 2020.

Vid sin sida har han Oscarbelönade ”Bohemian Rhapsody”-stjärnan Rami Malek, som är klar för rollen som superskurk.

Det avslöjas också att svenske David Dencik kommer att spela bov i den kommande filmen om agent 007.

Under en direktsänd presskonferens på torsdagen presenterades nya uppgifter om den kommande James Bond-filmen – den 25:e i ordningen.

Den brittiska skådespelaren Daniel Craig, 51, återvänder, för femte och sista gången, i rollen som James Bond. Enligt regissören Cary Joji Fukunaga är Daniel Craig är hans personliga favorit-Bond genom tiderna.

”Bohemian Rhapsody”-stjärnan Rami Malek, 37, är också klar för en roll. Rami Malek vann tidigare en Oscar i kategorin ”bästa manliga skådespelare” för sin gestaltning av Queen-sångaren Freddie Mercury. 

Malek hintade om att han kommer att spela skurk, i en videohälsning till presskonferensen.

– Jag är fast i New York på en inspelning, men jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med hela teamet, sa han och fortsatte:

– Jag kommer se till att Mr Bond inte får en lätt match, ses snart.

Samtidigt avslöjas det att svenske David Dencik, 44, även han kommer att spela bov i den kommande filmen om agent 007.

Den Oscarsbelönade svenske fotografen Linus Sandgren (”La la land”) är också en del av produktionen bakom kameran.

https://twitter.com/007/status/1121389921791631360

Premiär i april 2020

Presskonferensen hölls utanför James Bond-skaparen Ian Flemings tidigare bostad på Jamaica, och det bekräftades att handlingen i den nya filmen kommer att utspela sig på den karibiska ön. Men delar har redan, eller kommer att, spelas in i Norge, Italien och London.

– Bond är inte aktiv i tjänst när filmen börjar. Han njuter i Jamaica. Vi tycker det är hans spirituella hem, Här börjar hans resa. Vi har byggt honom ett fantastiskt hus, berättar producenten Barbara Broccoli.

Flera tidigare skådespelare kommer tillbaka. Ralph Fiennes återvänder som M, Naomie Harris som Moneypenny, Ben Whishaw som Q, Jeffrey Wright som Felix Leiter, Rory Kinnear som Tanner och Lea Seydoux som Dr. Madeleine Swan.

Förutom David Dencik är några av de nytillkomna skådespelarna Billy Magnussen, Ana de Armas, Lashana Lynch och Dali Benssalah.

Någon titel är ännu inte klar för den kommande agentfilmen – än så länge går den under arbetsnamnet Bond#25.

Filmen har världspremiär på bio 8 april 2020.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.