Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så blir årets ”Jul med Ernst”: ”Behöver inte vara oroliga”

Ur arkivet 2020: Ernst varning till tittarna – brinner i kastrullen
Ernst Kirchsteiger är tillbaka med ”Jul med Ernst”.
Foto: Fredrik Nilsson / TV4
Årets program är inspelat på Saxå bruk.
Foto: Fredrik Nilsson / TV4
Som vanligt blir det en hel del pyssel.
Foto: TV4 / TV4

”Jul med Ernst” har blivit en tradition i tv-rutan inför jul.

När Ernst Kirchsteiger nu är tillbaka lovar exekutiva producenten Clara Tengbom att tittarna kommer att känna igen sig:

– Tittarna kommer som vanligt att bjudas på fantastisk mat, pyssel och inspiration, allt med Ernst alldeles speciella känsla och sitt speciella öga för det vackra, säger hon.

På tisdagen är det dags för den fjortonde säsongen av programledaren Ernst Kirchsteigers ”Jul med Ernst”.  Ett program som under åren har lockat många tittare som vill bygga upp julkänslan inför julfirandet.

I år spelas programmen in på herrgården Saxå bruk mellan Grythyttan och Filipstad. Och som vanligt kommer Kirchsteiger pyssla, dekorera och laga massvis med mat.

– Tittarna behöver inte vara oroliga, det blir som vanligt härliga fix, underbar mat och massor med julkänsla även i år, sa Clara Tengbom tidigare till Leva & Bo.

Fokuserar på gemenskap – och återbruk

TV4 meddelar vidare att årets program, som har premiär tisdagen den 30 november, kommer fokusera en hel del på gemensam och samvaro, men att det också kommer att handla om återbruk. I första avsnittet får tittarna ta del av hur Ernst Kirchsteiger gör en ljusstake av en konservburk.

Programmen spelas in under november och december, men enligt Clara Tengbom är det inget hinder att vissa avsnitt spelas in relativt lång innan jul.

– Ernst har ju en helt unik förmåga att skapa en varm och julig atmosfär, säger hon.

Beslutet: Inga gäster

I årets ”Sommar med Ernst” gjorde tv-profilen en stor ändring då han för första gången tog in gäster till programmet. I julprogrammen kommer dock Ernst att synas ensam – inga gäster är inplanerade.

Tidigare i år berättade Ernst Kirchsteiger om sitt liv utanför kameran i en intervju med Expressen. Han menade då att hans privata liv inte är helt olikt det som tittarna får se.

– Mitt liv påminner ganska mycket om det som tittarna ser i rutan. Jag håller på med saker. Stora eller små saker. Jag är i trädgården väldigt mycket, jag lagar mycket mat och rätt vad det är så är de svarta vinbären mogna och då kokar vi sylt och marmelad. Så har vi alltid gjort, även innan jag började med tv, sa han då. 

Ernst kärlekshemlighet: Så håller ni ihop i 44 år

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.