Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så blev Steffo Törnquist livsnjutare: ”Livet är kort”

Steffo Törnquists sorg efter sin mamma: ”Evigt älskad”
Steffo Törnquist ser till att njuta av livet.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Det är även han som lagat maten till hustrun Caroline i hemmet.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
”Jag njutningsdricker och röker cigarr men berusad blir jag inte och en cigarett skulle jag aldrig röka”.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Steffo Törnquist är för många förknippad med programledarrollen i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Men bakom kameran har tv-profilen fler strängar på sin lyra – och räds inte att kalla sig själv för livsnjutare.

– Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, säger han i en intervju med Icakuriren. 

I över 20 år har Steffo Törnquist, 65, nu synts i ”Nyhetsmorgon” på TV4. Programledaren har vid sidan av tv-jobbet också släppt ett antal böcker och bland annat prisats för ”Steffos spritbibel”.

I en intervju med Icakuriren berättar Törnquist nu mer om sitt stora intresse för mat och dryck. Han är själv också medveten om varifrån han har fått sin stora passion.

– Jag är av judisk börd, morfar och mormor invandrade hit och med dem deras matkultur och smaker. Vi åt helt annan mat hemma än vad mina kompisar gjorde. Mycket curry och starka smaker. Morfar var allt utom en ”lagom-person”, han var en livsnjutare. Det är absolut därifrån jag har fått min aptit på livets goda. Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, om man kan. Det handlar om ett intresse för bra råvaror och goda smaker, och det har jag, berättar han.

”Har ju skrivit en kokbok med Leif Mannerström”

Steffo Törnquist berättar också att det är han som lagar maten hemma varje dag åt hustrun Caroline Törnquist, 61. Ofta tar han olika typer av alkohol till hjälp för att ge maten extra smak.

– Jag har ju skrivit en kokbok med Leif Mannerström så det är klart att det blir gott. Jag lagar all mat här hemma och använder ofta sprit som smaksättare, men också för att lyfta fram andra ingredienser, säger han till Icakuriren.

Samtidigt har Steffo Törnquist en bakgrund som idrottslärare, vilket han jobbade som innan tv-karriären tog fart. För tidningen berättar tv-profilen därför att måttfullhet samtidigt är ett nyckelord än i dag:

– Jag njutningsdricker och röker cigarr men berusad blir jag inte och en cigarett skulle jag aldrig röka. Jag går på gym och tränar, spelar golf så ofta jag hinner och älskar att vara ute i naturen. För mig handlar det om att göra det bästa av varje dag. Min morfar dog när jag var ung och jag tror det har gjort att jag vet att livet är kort och att det gäller att ta vara på det.

Tillgångar på 40 miljoner

Vid sidan av tv-jobbet driver Steffo Törnquist också ett aktiebolag som har 40 miljoner i tillgångar – ett så kallat ”fuck off”-kapital, ett utryck som även tidningsdrottningen Amelia Adamo har använt sig av.

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: ”nu skiter jag i det här”, sa Steffo Törnquist tidigare i år. 


Tegnell om partyryktet: ”Vi var seriösa”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.