Så är Mia Parneviks relation med prinsessan Madeleine i dag

Ur arkivet:
Mia Parnevik och Jesper Parnevik under ett tidigare firande för prinsessan Madeleine.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA
Mia Parnevik är en av sommarvärdarna i P1.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Prinsessan Madeleine har fyllt 40.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Inte ens maken eller barnen fick veta att Mia Parnevik är en av årets sommarvärdar i P1. 

I en intervju berättar tv-profilen nu om varför hon höll det hemligt och om hur relationen med prinsessan Madeleine är i dag efter flera års vänskap. 

– Vi skulle ha setts på möhippa i Miami för en gemensam väninna men tyvärr så var jag på andra sidan jordklotet. 

Årets sommarpratare i P1 är avslöjade och Mia Parnevik, 54, är en av dem. Vanligtvis bor hon och maken Jesper Parnevik, 57, i Florida USA, men med ”Let's Dance” och dottern Penny Parneviks, 25, stundande bröllop i helgen har det blivit mycket tid i Sverige. 

– Gud, sommarprat är heligt på något sätt, jag har lyssnat sen jag var barn och jag har lyssnat på nästan varje sommarprat sen jag var liten, så det känns väldigt hedrande och stort och nu känns det jättepirrigt, säger hon och fortsätter: 

– Först kändes det väldigt hedrande för mig, det är barndom och sommar för mig. Man måste hoppa ut och våga.

– Jag har några goda vänner som har gjort det och jag vet hur ångestladdat det var. 

Även för Mia Parnevik har det varit en tuff nöt att knäcka med vad hon ska ta med i sitt sommarprat. 

– Jag pratar om rädslor framför allt. Och vad som är viktigt i livet och kanske en sida av mig som jag inte har pratat om naturligtvis innan. 

Visar upp en ny sida

Det är inte bara lyssnarna som kommer att få ta del av en annan Mia Parnevik – och att hon är en av året sommarvärdar berättade inte ens för familjen. 

– Jag har inte berättat för dem, jag har vetat det här sedan oktober-november när man får förfrågan. Jag bestämde mig för att inte berätta det här för en enda person i min familj, inte ens min man. Jag känner att nej, ingen har fått veta någonting. Min man och mina barn fick veta för några dagar sedan, berättar Mia Parnevik och fortsätter: 

– Jag kände att det är så lätt att låta sig påverkas för alla har en relation till ”Sommar i P1”. Alla har en bra relation skulle jag säga och då blir det lätt att de kommer med förslag och då tror jag att man kanske inte skriver från sig själv. 

Familjen framför det tidigare huset.
Foto: ANDERS AHLGREN

När familjen väl fick veta reagerade de med chock och beundran. 

– Relationen från min familj var väldigt ”Åh gud mamma vad coolt” och Jesper tyckte det var fantastiskt. Så ingen har hört något, ingen vet vad jag pratar om förrän det datum jag spelas på radion. Vi får se hur det blir, skrattar Mia Parnevik. 

Till vardags bor alltså Mia och Jesper i Florida och det var inte alltför länge sedan de flyttade till ett nytt hus. Planen är att blåsa ut stora delar av det och renovera – ett projekt som har gått sisådär, hittills. 

– Just nu så är allt på totalt stopp för vi har bröllop nästa vecka och student i dag, och jag ska ha sommarprat. Jesper har precis kommit hem från USA, han har varit och tävlat. Så det är kaos där hemma, vi har fixat bröllop först och främst så jag har försökt att blockera bort det andra. 

Är renoveringen i fas?

– Nej, renoveringar är aldrig i fas och de är aldrig i tid. Så är det. 

Så utsikterna att bli klara när ni hade tänkt...?

– Nej, kaos, säger Parnevik och skrattar.

Parnevik har köpt ett nytt hus i Florida – som ska renoveras.
Foto: Echo Fine Properties / Echo Fine Properties
Poolen i det nya huset.
Foto: Echo Fine Properties

Relationen med prinsessan Madeleine

Någon annan som också bor i Florida är prinsessan Madeleine och hennes familj. Parneviks är goda vänner med dem sedan många år tillbaka. 

I fredags fyllde prinsessan 40 år. 

Kommer du att fira henne? 

– Jag kommer att fira men fira på mitt sätt, säger Mia Parnevik kryptiskt. 

När sågs ni senast? 

– Nej alla har så fulla liv med små barn och vuxna barn och barnbarn. Det var ett tag sen. Vi skulle ha setts på möhippa i Miami för en gemensam väninna men tyvärr så var jag på andra sidan jordklotet och gjorde ”Let's dance” och hon var i Miami. 

Prinsessan Madeleine är vän med familjen Parnevik sedan många år tillbaka.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Jesper Parneviks förvandling: 

Ellinor Svensson tar tempen på Jesper Parnevik efter premiären av Let's Dance

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.