Så är Ernst Kirchsteiger egentligen – bakom kameran

Titti Schultz avslöjar Ernst personlighet bakom kamerorna.
Titti Schultz och Erik Nääs blev ett par för 16 år sedan.
Foto: EXPRESSEN
Ernst Kirchsteiger och Titti Schultz i ”Sommar med Ernst” i TV4.
Foto: Linus Nilsson / TV4

När Titti Schultz gästar Ernst Kirchsteiger i ”Sommar med Ernst” har de djupa samtal om livet.

Nu avslöjar radioprofilen hur den folkkära programledaren egentligen är bakom kamerorna.

– Han är rolig i tv men han är ännu roligare i verkligheten, säger Titti Schultz. 

I femte avsnittet av ”Sommar med Ernst” i TV4 fortsätter Ernst Kirchsteiger, 63, att renovera Österblick – ett 1800-talshus beläget på stranden vid Hanöbukten i Skåne. 

Han har bjudit dit sin vän radioprofilen Titti Schultz, 49, som har gjort många intervjuer med honom genom åren. 

Men nu är det Ernst tur att ”fråga henne om lite saker”, säger han spänt.

Bland annat undrar Ernst om Titti Schultz, som leder aktualitetsprogrammet ”P4 Extra”, kan släppa jobbet när hon kommit hem med tanke på att hennes program tar upp ämnen som ”krig och död och pina”.

– Jo, men inte så det påverkar mig så det blir en belastning, utan det är mer att jag hittar min egen kompass väldigt tydligt i det där, svarar Titti Schultz i programmet.

– Jag kan framför allt känna att det är fantastiskt att det finns ett forum där de här grejerna kan få komma fram och ta plats. Att vi faktiskt har tid att ge nyanser i mörker.

Träffade kärleken på jobbet

Sedan 16 år tillbaka är Titti Schultz och sambon Erik Nääs, 42, ett par. För Ernst berättar hon hur kärlek uppstod på jobbet, på Rix FM – efter en längre tid.

– Han hade släpat runt i mitt liv. Han hade gjort det länge när vi väl kom på att vi kanske gillade varandra. Vi hade varit kolleger i flera, flera år. Jag tyckte han var en jätterolig kollega, vi hade väldigt kul ihop. Men jag hade aldrig tittat på honom på det viset, och det var ömsesidigt.

Men en fredag vid postfacken på jobbet förändrades allt och de blev senare ett par. Ernst undrar om hon var mer ”idog” än vad Erik var. 

– Han hävdar det, men jag håller inte med faktiskt om det alls. Jag har lärt mig efter 16 år att jag inte orkar tjafsa mer om det, så han får väl den, säger hon.

Skojfriska Ernst

För Expressen berättar Titti Schultz att inspelningen i Skåne med Ernst Kirchsteiger var ”årets höjdpunkt” och hon beskriver honom som ”en fantastisk man”. De umgås inte privat, men när de väl springer på varandra stannar de gärna och pratar, berättar hon.

– Vi tycker mycket om varandra törs jag nog säga. Vi gillar varandra och det är alltid fina samtal. Och så har vi väldigt kul ihop. Ernst är mycket roligare än vad man får se på tv. Han är rolig i tv men han är ännu roligare i verkligheten, säger hon och skrattar. 

Radioprataren tycker det är synd att tittarna inte får ta del av hans skämt som verkar ligga nära till hands.

– Man får fortfarande se en fantastiskt härlig person, men där är han ofta själv i programmet. Han kan inte stå och skoja med sig själv och skratta rakt ut. 

https://www.instagram.com/p/CQAxKzMnP8e/
Mauri Hermundsson gästade programmet den 8 juli

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.