Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så ändras ”Skavlan” – efter kanalens dåliga tittarsiffror

”Skavlan” får en ny sändningsdag i Norge. Foto: SVT
Fredrik Skavlan. Foto: SVT
Foto: OLLE SPORRONG

"Skavlan" byter sändningsdag från fredagar till lördagar i Norge.

Efter dåliga tittarsiffror väljer nu norska TV2 att byta dag – men i Sverige fortsätter programmet sändas på fredagar.

"Våra sändningstider står fast. Det som händer i Norge påverkar inte sändningstiderna i Sverige", skriver Hamon Hosseini på SVT:s pressdesk i ett mejl.

Fredrik Skavlan har precis haft säsongsavslutning för sitt "Skavlan" i SVT, efter höstens   avsnitt där han gästats av bland annat Uma Thurman, Sanna Nielsen och Zara Larsson.

Intervjuprogrammet samproduceras med norska TV2 – men i Norge kommer programmet nu att flyttas. På grund av dåliga tittarsiffror under hela hösten i vårt grannland kommer "Skavlan" från och med i januari sändas på lördagar i stället för fredagar.

– Tittarsiffrorna för "Skavlan" på TV2 den här hösten har inte varit tillfredsställande. Vi har sett att tre pratshower på NRK och TV2 på fredagskvällen är en för mycket. Därför flyttar vi nu den linjära sändningen av programmet till lördag kväll, för att det ska bli som bäst för våra tittare, säger kanaldirektör Trygve Rønningen, skriver norska Dagbladet.

 

 

”Skavlan” har dragits med dåliga tittarsiffror i Norge. Foto: OLLE SPORRONG

Påverkar inte hur programmet sänds i Sverige

Men beslutet i Norge kommer inte påverka hur "Skavlan" sänds i Sverige i framtiden. När nya säsongen börjar i januari igen så kommer svenskarna fortsätta kunna se programmet fredagar 21.00.

"Våra sändningstider står fast. Det som händer i Norge påverkar inte sändningstiderna i Sverige", skriver SVT:s pressdesk i ett mejl.

Under hösten av "Skavlan" gästats av världskändisar, som delat med sig av sin syn på bland annat me too-rörelsen.

Skådespelaren Rose McGowan, känd från "Förhäxad", berättade för den norska programledaren om sin syn på Hollywood.

– Det är en väldigt konstig värld, du är en vara vars värde bestäms av om du gör män upphetsade. Det är väldigt otäckt. För någon med min personlighet var det svårt, så vad jag gjorde var att stänga av. Jag spelade rollerna och försvann in i dem. Det tog mig lång tid att inse att jag hade stängt av min kropp i så lång tid, jag behövde återta mitt utrymme, sa McGowan i "Skavlan".