Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ändras nya säsongen av ”Allsång på Skansen”

Sanna Nielsens press bakom kulisserna: "Måste leverera"
Molly Sandén är först ut i det nya formatet.
Foto: AVALON PRODUCTIONS / STELLA PICTURES/AVALON
Sanna Nielsen är programledare i år igen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Benjamin Ingrosso uppträder på ”Allsångsscenen är din”.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES/GÖRAN GRANLUND STELLA PICTURES

Vill du höra mer musik i ”Allsång på Skansen”? 

Då kommer ett glädjande besked.

Inför nya säsongen ändras programmet. 

– Först ut i denna nya form blir Molly Sandén och sen följer en rad med härliga artister under sommaren, säger Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen”, i ett pressmeddelande. 

På tisdag den 29 juni har ”Allsång på Skansen” premiär och det blir i ny skrud. 

Tidigare har det bara varit artisten som uppträder i ”Allsångsscenen är din” som får sjunga fler låtar efter programmet slut – men i år är det en artist som sjunger ett par extra låtar efter varje avsnitt. 

”Som vanligt fortsätter sändningen klockan 21.00 på SVT Play. Nytt för i år är att en artist per program uppträder med några extralåtar”, går det att läsa i ett pressmeddelande. 

– I år vill vi prova något nytt. Efter huvudsändningen, som sänds både i SVT1 och på SVT Play på tisdagarna, bjuder en artist som medverkat i sändningen exklusivt på några extralåtar från Sollidenscenen, säger Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen”. 

På tisdag är det Lisa Nilsson, Per Andersson, Molly Sandén, Pernilla Andersson och Anis Don Demina & SAMI som uppträder och det blir Molly Sandén som är först ut att sjunga ett par extra låtar. 

– Först ut i denna nya form blir Molly Sandén och sen följer en rad med härliga artister under sommaren fram till den 10 augusti då Allsångsscenen är din med Benjamin Ingrosso tar vid, fortsätter Per Rådelius. 

Benjamin Ingrosso programleder

Benjamin Ingrosso har tidigare berättat att han är hedrad över uppdraget. 

– Jag mår bra. Jag försöker ta in allt som händer, framför allt senaste året, trots en pandemi och allt sånt där. Jag försöker att vakna upp varje dag och njuta så länge som det går. 

Dessutom ska Benjamin Ingrosso även sommarprata på lördagen där han bland annat ska berätta om sin uppväxt.

– Mycket den här lilla killen som gick sin egen väg och som kanske inte... jag tror att... han var väl lite mer ensam än vad han förstod då. Jag var väldigt lillgammal som liten och tog på mig nån slags vuxenroll och nu när man blir äldre så hinner man komma ikapp och inse att shit, jag var bara nio år och kunde sitta själv ute på stan och käka lunch, Ingrosso tidigare berättat för Aftonbladet. 

De här får extra tid på scenen

Artisterna som uppträder på sommarens extrasändningar på SVT Play kl 21.00:

Program 1: Molly Sandén

Program 2: 2 Sabina Ddumba

Program 3: Takida

Program 4:  Newkid

Program 5: Arvingarna

Program 6: Sandro Cavazza

Program 7: Benjamin Ingrosso (Allsångsscenen är din – sänds kl 21.00-22.00 både i SVT1 och på SVT Play)

Program 8: Ej klart

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.