Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktet om hemliga Abba-låtarna – efter samtalet med Ulvaeus

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE LINDEBORG / TT / / TT NYHETSBYRÅN

Rykten om att det ska släppas fem nya Abba-låtar nästa år började cirkulera i brittisk press, efter att journalisten Geoff Lloyd sagt det i sin podcast ”Reasons to be cheerful”.

Lloyd menar att Björn Ulvaeus berättat det för honom under en intervju över videolänk – men nu dementeras uppgifterna av bandets manager Görel Hanser.

– Det är två låtar som är aktuella för närvarande och jag vet inte när de ska släppas, det finns inget datum satt, säger Hanser till TT.

Det var i sin podcast ”Reasons to be cheerful” som den brittiska journalisten Geoff Lloyd berättade att han intervjuat Abba-legendaren Björn Ulvaeus i en timme över videolänk.

– Min anledning till att vara glad är att den här veckan fick jag tillbringa en timme med att prata om The Beatles, vilket är mitt favoritämne att prata om, med Björn Ulvaeus från Abba. Det var fantastiskt. Via Zoom, säger Geoff Lloyd i podcasten.

Lloyd: ”Lovade att den nya Abba-musiken ska vara ute”

Lloyd berättar i ”Reasons to be cheerful” om samtalet med svensken, och artistens liv i karantän på sin ö i Djursholm. På kollegans fråga om de diskuterade Abba under intervjun säger Lloyd att bandet har spelat in fem nya låtar – när det bara tidigare är känt att bandet spelat in två nya låtar ihop.

– De har spelat in fem nya låtar. De skulle ha kommit ut i slutet av förra året, säger han och fortsätter:

– På grund av tekniska problem och pandemin så har det skjutits upp, men han lovade att den nya Abba-musiken ska vara ute 2021.

 Managern Görel Hanser dementerar

Nu går dock bandets manager Görel Hanser ut och dementerar att bandet ska släppa mer än två nya låtar ihop.

– Det är två låtar som är aktuella för närvarande och jag vet inte när de ska släppas, det finns inget datum satt. Förmodligen nästa år men det hänger ihop med avatarprojektet som har blivit försenat på grund av corona och så. Det finns inget datum satt och det finns inget mer än att man pratar om två låtar, säger hon till TT.

Expressen har sökt Björn Ulvaeus, som inte vill kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.