Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Russell Brand polisanmäld – ställer in turné

”Finns bra behandling för den typen av trauma”
Russell Brand under en stand up-show i Stockholm 2014.
Foto: EMIL NORDIN
Russell Brand efter en stand up-show i London i helgen.
Foto: JAMES MANNING / AP TT NYHETSBYRÅN

Brittisk polis tog i söndags emot en anmälan mot Russell Brand om sexuella övergrepp. Samtidigt ställer arrangören in de återstående datumen av komikerns show.

En talesperson för Londons Metropolitan Police säger att den anmälan som gjordes rör ett övergrepp som ska ha ägt rum i Soho i centrala London 2003.

Det är tre år innan det tidigaste av de övergreppen som fyra kvinnor berättade om i helgens gemensamma granskning av The Times och Channel 4. De misstänkta övergreppen, varav ett begick mot en flicka som var 16 år, ska ha ägt rum mellan 2006 och 2013.

Enligt The Times har fler kvinnor kontaktat tidningen med anklagelser mot Russel Brand efter publiceringen och att de uppgifterna nu ”noggrant ska följas upp”.

Londonpolisen säger vidare i sitt uttalande att ”vi fortsätter att uppmuntra alla som tror att de kan ha blivit utsatta för ett sexualbrott, oavsett hur länge sedan det var, att kontakta oss”.

Samtidigt som Channel 4-dokumentären sändes i lördags kväll uppträdde Russell Brand som komiker för hundratals människor i en lokal i London, men arrangörerna meddelar nu att resten av turnén skjuts upp. Även hans agentur Tavistock Wood har brutit kontakten med honom.

Russell Brand själv förnekar alla anklagelser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.