Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Russel Crowe: "Kolla bara på Meryl Streep"

Russel Crowe tycker att kvinnliga skådespelare ska söka roller i sitt eget åldersspann. Foto: Agence / Bestimage
"Meryl Streep kan ge dig 10 000 exempel och argument till att den påstådda diskrimineringen är skitsnack. Helen Mirren också, eller vem det nu må vara", säger han. Foto: Fame Flynet France

Kvinnliga skådespelare måste inse sin ålder och söka roller anpassade för den.

Orden kommer från skådespelaren Russel Crowe som slår tillbaka mot klagomål att det inte finns några roller för äldre kvinnor i Hollywood.

– Kolla bara på Meryl Streep, säger han enligt Female First.

Vi har både en och två gånger hört kvinnliga skådespelare säga att det är svårt att åldras i Hollywood eftersom det inte finns några roller. Skitsnack, tycker "Gladiatorn" Russel Crowe, och menar att det handlar om äldre kvinnor som vill få samma roller som för 20 år sedan.

– Jag tror att de kvinnor som säger att det inte finns några roller är kvinnor som vid 40, 45, 48 fortfarande vill spela naiv och oskuldsfull och inte kan förstå varför hon inte får rollen som 21-åringen, säger Crowe i en intervju med den australiska tidningen Women's Weekly.

"Skitsnack"

I stället tycker han att kvinnliga skådespelare ska söka roller i sitt eget åldersspann, och menar att det finns flera framgångsrika kvinnor i branschen som delar hans åsikt.

– Meryl Streep kan ge dig 10 000 exempel och argument till att den påstådda diskrimineringen är skitsnack. Helen Mirren också, eller vem det nu må vara, säger han i intervjun.

– Om du är beredd att acceptera din ålder kan du verka som skådespelare. Om du försöker att låtsas som om du fortfarande är en yngling i min ålder så kommer det inte att funka, tillägger han.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!