Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runar Sögaards val att skilja sig från Carola: ”Det svåraste”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: /IBL / /IBL
Foto: BJÖRN LUNDBERG

I 30 år har artiklarna om Runar Sögaard avlöst varandra – äktenskapet och skilsmässan med Carola, karriären i omstridda församlingen Livets ord, hans beslagtagna vapen och bokföringsbrotten har alla väckt uppmärksamhet.

Nu väljer den norska profilen att ta bladet från munnen och själv berätta sin sanning i kommande självbiografin ”Gud gav oss tio bud - jag har brutit mot nio av dem” – där han kommer avslöja varför han skilde sig från Carola, och hur han lurat döden.

”Jag har överlevt otaliga krascher med bil, men också med flyg, tåg, båt och motorcykel.  Men jag är fortfarande här”, skriver Runar Sögaard.

Sedan han gifte sig med Carola 1990 och skilde sig från henne tio år senare har Runar Sögaard varit en av landets mest omtalade män. Skandalerna har avlöst varandra: bråk, skilsmässor, bokföringsbrott, vapenkrav och en karriär i Livets ord – något som han nu själv vill berätta sin sanning om.

I slutet av oktober släpper Runar Sögaard nu boken ”Gud gav oss tio bud - jag har brutit mot nio av dem”, en självbiografi om hans liv, där han lovar berätta vad som hittills dolts från allmänheten.

Runar Sögaard var nära döden

Inför boksläppet berättar Runar Sögaard om innehållet på boksajten Adlibris, och konstaterar att han har lurat döden många gånger när han varit inblandad i både bil-, tåg- och båtkrascher.

”Gud gav oss de tio budorden. Jag har brutit nio av dem. Och var endast några centimeter från att bryta det tionde. Ofta tänker jag även på varför jag fortfarande lever? Jag har överlevt otaliga krascher med bil, men också med flyg, tåg, båt och motorcykel”, skriver Sögaard.

Nu vill Runar berätta – därför skilde han sig med Carola

Trots de många olyckorna har profilen klarat sig med livet i behåll, något han är väldigt tacksam för.

”Men jag är fortfarande här. Och jag fullständigt älskar livet!  Kanske finns det en anledning till att jag ska vara kvar på den här jorden ett tag till? Nån där uppe måste gilla mig”, skriver Runar Sögaard inför boklanseringen.

När Runar Sögaard gästade Bathina Philipsons podcast ”Bathina – en podcast” i augusti erkände han också att boken kommer behandla uppbrottet med Carola – och varför han valde att skilja sig.

– Det var nog det absolut svåraste beslutet i mitt liv. Det svåraste och mest smärtsamma, men också ett av de bästa, säger Runar Sögaard om beslutet att begära skilsmässa från Carola, i ”Bathina – en podcast”.

Carolas egna kapitel i boken

Carola ska också ha fått de kapitel i boken där hon är med skickade till sig, men har enligt Sögaard inte hört av sig med invändningar.

– Ja, hon har fått tillskickat de kapitlen från förlaget, så hon har kunnat läsa. Om hon har gjort det, det vet jag inte, säger Runar Sögaard i podcasten.

Expressen har sökt Carola, som avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.