Runar Sögaards dolda sjukdom – berättar nu

Runar Sögaard.
Foto: /IBL / /IBL
Runar Sögaard.
Foto: PHILIP PETTERSSON

Under sin medverkan i "Biggest loser" bar deltagaren Runar Sögaard på en stor hemlighet – han led nämligen av typ 2-diabetes.

Något han absolut inte ville att TV4 skulle ta med i programmet.

Nu berättar han för första gången om sin sjukdom – samtidigt som han säger sig vara helt frisk i dag. 

– Det här har inte framkommit i programmet för jag gav läkaren Stefan munkavel, säger han.

I november 2015 fick Runar Sögaard beskedet att han hade typ 2-diabetes. 

– Jag ville inte att det skulle komma ut. Men när jag fick beskedet så bestämde jag mig där och då att jag ska bli av med det, säger Runar Sögaard. 

Läkaren berättade för honom att det är en kronisk sjukdom och att han var tvungen att acceptera det. 

– Jag sa nej, jag tänker inte acceptera det, jag ska bli av med det, berättar han.


LÄS MER: Så fann Runar och Carola varandra igen 


Tidigare i våras blev det klart att Runar Sögaard  skulle delta i programmet "Biggest loser VIP". Han bad då TV4 att inte ta med i programmet att han hade diabetes.

– Det här har inte framkommit i programmet för jag gav läkaren Stefan munkavel. Det kommer inte tas upp i programmet. Jag orkar inte, berättar han.


Fick glädjebesked efter programmet

När Runar Sögaard sedan var på en omfattande läkarundersökning hos "Biggest loser"-läkaren så fick han ett oväntat glatt besked.

– Jag kan bara konstatera en sak och det är att din diabetes är borta, säger Runar Sögaard att läkaren berättade för honom.

Han fortsätter sedan:

– Jag började processen innan jag var med i "Biggest loser" men efter de sex veckorna så hade min diabetes försvunnit. 


TV4 tvingades ändra reglerna 

För ett antal veckor sedan uppmärksammades att TV4 har blivit tvungna att ändra sina regler för programmet "Biggest loser" – för att Anna Book och kändisarna ska kunna vara med. 


LÄS MER: TV4:s tvingas ändra reglerna – för att rädda Anna Book 


Deltagare i det traditionella viktminskningsprogrammet får stränga förhållningsorder om att inte dela med sig av bilder på sig själva i sociala medier förrän Biggest Loser-finalen har sänts. 

– Vi vill spara resultatet till slutet, så att man ska kunna se förändringen i finalen av ”Biggest loser”, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4. 

Då Anna, och de andra deltagarna den här säsongen, är offentliga personer blir det lite svårare att kontrollera, säger Lotta Andersson, exekutiv producent för programmet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.