Runar Sögaard. Foto: /IBL / /IBLRunar Sögaard. Foto: /IBL / /IBL
Runar Sögaard. Foto: /IBL / /IBL
Runar Sögaard. Foto: PHILIP PETTERSSONRunar Sögaard. Foto: PHILIP PETTERSSON
Runar Sögaard. Foto: PHILIP PETTERSSON

Runar Sögaards dolda sjukdom – berättar nu

Publicerad

Under sin medverkan i "Biggest loser" bar deltagaren Runar Sögaard på en stor hemlighet – han led nämligen av typ 2-diabetes.

Något han absolut inte ville att TV4 skulle ta med i programmet.

Nu berättar han för första gången om sin sjukdom – samtidigt som han säger sig vara helt frisk i dag. 

– Det här har inte framkommit i programmet för jag gav läkaren Stefan munkavel, säger han.

I november 2015 fick Runar Sögaard beskedet att han hade typ 2-diabetes. 

– Jag ville inte att det skulle komma ut. Men när jag fick beskedet så bestämde jag mig där och då att jag ska bli av med det, säger Runar Sögaard. 

Läkaren berättade för honom att det är en kronisk sjukdom och att han var tvungen att acceptera det. 

– Jag sa nej, jag tänker inte acceptera det, jag ska bli av med det, berättar han.

 

LÄS MER: Så fann Runar och Carola varandra igen 

 

Tidigare i våras blev det klart att Runar Sögaard  skulle delta i programmet "Biggest loser VIP". Han bad då TV4 att inte ta med i programmet att han hade diabetes.

– Det här har inte framkommit i programmet för jag gav läkaren Stefan munkavel. Det kommer inte tas upp i programmet. Jag orkar inte, berättar han.

 

Fick glädjebesked efter programmet

När Runar Sögaard sedan var på en omfattande läkarundersökning hos "Biggest loser"-läkaren så fick han ett oväntat glatt besked.

– Jag kan bara konstatera en sak och det är att din diabetes är borta, säger Runar Sögaard att läkaren berättade för honom.

Han fortsätter sedan:

– Jag började processen innan jag var med i "Biggest loser" men efter de sex veckorna så hade min diabetes försvunnit. 

 

TV4 tvingades ändra reglerna 

För ett antal veckor sedan uppmärksammades att TV4 har blivit tvungna att ändra sina regler för programmet "Biggest loser" – för att Anna Book och kändisarna ska kunna vara med. 

 

LÄS MER: TV4:s tvingas ändra reglerna – för att rädda Anna Book 

 

Deltagare i det traditionella viktminskningsprogrammet får stränga förhållningsorder om att inte dela med sig av bilder på sig själva i sociala medier förrän Biggest Loser-finalen har sänts. 

– Vi vill spara resultatet till slutet, så att man ska kunna se förändringen i finalen av ”Biggest loser”, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4. 

Då Anna, och de andra deltagarna den här säsongen, är offentliga personer blir det lite svårare att kontrollera, säger Lotta Andersson, exekutiv producent för programmet. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag