Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runar Sögaard avslöjar detaljer om relationen med Carola

Runar Sögaard om relationen med Carola
Runar Sögaard.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Forna paret 1999.
Foto: BJÖRN LUNDBERG
Forna paret gifter sig 1990.
Foto: NILSSON STEFAN / SYDSVENSKAN SYDSVENSKAN BILD/ KVP
Carola Häggkvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Efter tio år som gifta skilde sig Carola Häggkvist och Runar Sögaard 2000.

I Bathina Philipssons podcast ”Bathina – en podcast” berättar nu Sögaard om uppbrottet, sonen Amadeus uppväxt och varför han önskar att han och Carola kunde ha en bra relation.

– Vi har ingen relation. Jag tror, om jag ska vara helt ärlig, så tror jag inte hon har försonats med att jag lämnade henne, säger Runar Sögaard, som i höst släpper en bok om sitt liv.

Under tio år var de ett av landets mest kända par, men 2000 gick Carola Häggkvist och Runar Sögaard skilda vägar.

I en intervju med Bathina Philipson i ”Bathina – en podcast”, berättar Sögaard om det tuffa valet att skilja sig från hustrun.

– Det var nog det absolut svåraste beslutet i mitt liv. Det svåraste och mest smärtsamma, men också ett av de bästa.

Sedan skilsmässan har exparet haft en frostig relation, som i dag är nästan obefintlig.

– Vi har ingen relation. Jag tror, om jag ska vara helt ärlig, så tror jag inte hon har försonats med att jag lämnade henne. Det är lite där skon trycker, säger Runar Sögaard i ”Bathina – en podcast”.

Sögaard menar att han gärna skulle vilja vara vänskaplig med exfrun för sonens skull, men tycker att det inte har gått.

– När man har barn tillsammans så är det ens förbannade skyldighet att ha en fin relation, för en av de bästa sakerna man kan ge sina barn är att låta dem se omsorg och kärlek, säger han i podcasten, och fortsätter:

– Under åren Amadeus var liten och växte upp var jag otroligt noggrann med att alltid tala väl om hans mamma när han var i närheten, jag snackade aldrig nedsättande eller kritiskt om henne. 

”Haft lite andra prioriteringar” 

Runar Sögaard hyllar exfruns egenskaper som mamma, men menar också att sonen Amadeus tillbringat mest tid hos honom, på grund av Carolas artistkarriär med mycket resor.

– Amadeus flyttade hem till mig när han var 14, så han har varit mest hos mig, så har det varit. Men Carola är också en otroligt fin mamma när hon har varit med honom. Men hon har haft ett annat liv, och kanske haft lite andra prioriteringar, säger han i ”Bathina - en podcast”.

I höst släpper Runar Sögaard en självbiografi. I ett mejl skriver profilen: ”Självbiografin kommer sista veckan i oktober där jag berättar allt”.

Flera av kapitlen kommer handla om tiden med Carola, och också anledningen till varför de gick skilda vägar. Enligt den norska profilen har Carola fått möjlighet att läsa det i boken som berör henne.

– Ja, hon har fått tillskickat de kapitlen från förlaget, så hon har kunnat läsa. Om hon har gjort det, det vet jag inte, säger han i podcasten.

Expressen har sökt Carola Häggkvist, som avböjer att kommentera.

Nu väljer artisten att sälja den obebyggda tomten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.