Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runar Sögaard skriver om relationen med Tilde de Paula i ny bok

På måndag släpper Runar Sögaard sin nya bok ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem”.
Foto: JONAS ENG
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Runar Sögaard avslöjar flera okända detaljer i sin nya självbiografi.

Nu öppnar han bland annat upp om relationen med programledaren Tilde de Paula Eby.

– Det var en fantastisk tjej och vi var ihop ett bra tag, säger Runar Sögaard till Expressen.

Runar Sögaard, 53, blev känd för hela svenska folket när han gifte sig med Carola Häggkvist.

På måndag släpps hans självbiografi, med uppgifter som han aldrig tidigare berättat offentligt om.

Äktenskapet blev ett av Sveriges mest omskrivna, och tiden efter skilsmässan kopplades han ihop med flera kända kvinnor – bland annat tv-profilen Agneta Sjödin.

Under 2007 pekades Tilde de Paula Eby ut som hans nya romans. De sågs flera gånger ihop under våren och sommaren. När Expressen det året frågade Runar Sögaard om hur flörten gick och om det var en förlovning på gång ville han inte kommentera.

– Mitt privatliv håller jag på, sa han.

Friade till Tilde de Paula: ”Fantastisk tjej”

Inte heller Tilde de Paula Eby ville bekräfta relationen.

– Nej. Ärligt talat så är jag rätt trött på den frågan och spekulationerna. Vi är vänner. Nu är det i och för sig evigheter sedan vi pratades vid, men vi har känt varandra i nästan sex år, sa hon då till Aftonbladet.

I boken ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem” skriver Runar Sögaard att han i själva verket var förlovad med programledaren – och att han friade till henne år 2007.

– Det är några år sedan nu. Det var en fantastisk tjej och vi var ihop ett bra tag. Vi förlovade vi oss och sedan bröts den. Jag berättar även om den resan. Det var första gången i mitt liv som jag hade blivit dumpad och det var ingenting som var kul så klart. Men livet går alltid vidare och lever lyckligt och jag är lycklig i dag så det har löst sig väldigt bra, säger Runar Sögaard.

Han säger att han vill ”ta tillbaka” sin egen historia, efter att ha varit omskriven i medier genom åren.

– Jag ville presentera sanningen och verkligheten och låta och låta läsarna få bilden av mig med mina ord, tankar och känslor. Därför blev boken väldigt personlig som också är utelämnande i mångt och mycket. Det är sådana risker och chansningar man får ta.

I sin kommande bok skriver Runar Sögaard även om att han hösten 2018 drabbades av ett smärtsamt besked.

Läkare hittade en tumör på hans ena njure.

– Det var lite surrealistiskt när jag fick besked att de hittat en tumör och att de behövde ta bort njuren. Min första fråga var ju att jag har en till kvar så att den kan man väl leva på. Svaret var ja. Men okej, då är det bara att ta bort den och så kör vi på den ena. Det var en turbulent tid men jag kände mig aldrig rädd och förskräckt över utan det var liksom bara att förhålla sig till det på ett pragmatiskt sätt och sedan se till att sköta hälsan och allt som har med kost bra så skulle inte det vara några problem. Jag är väldigt tacksam att det gick bra och att jag är friskförklarad, säger Runar Sögaard till Expressen.
Expressen har sökt Tilde de Paula Eby, som inte vill ge några kommentarer.

Se också:

I höst släpper Runar Sögaard en självbiograf.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.