Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runar Sögaard i ”Farmen VIP” – berättar nu om åtalet

Runar Sögaard berättar om åtalet.
Foto: /IBL / /IBL
Foto: PHILIP PETTERSSON

Runar Sögaard ska pröva på lantlivet i norska "Farmen VIP", det rapporterar vg.no.

För sajten berättar han om det åtal han riskerar fängelse för efter att bland annat ha blivit åtalad för grovt skattebrott - vilket han nekar till. 

– Vem som helst kan påstå något om en annan, och det är det som är sorgligt med dagens samhälle, säger Runar Sögaard till tidningen. 

Runar Sögaard, 50, är klar för norska "Farmen VIP". Sögaard har tidigare medverkat i realityserier som ”Biggest loser VIP” och ”Stjärnkusken”. Sögaard står åtalad för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och urkundsförfalskning. Tv-profilen misstänks ha underlåtit att bokföra miljontals kronor under tre års tid.

År 2014 dömdes Runar Sögaard till två månaders fängelse för två fall av bokföringsbrott – ett straff som senare omvandlades till fotboja. Den tidigare domen ska inte påverka hans medverkan i "Farmen VIP" och det ska inte heller de brott han nu står åtalad för, skriver VG. 

– Nej. Jag har ju inte heller blivit dömd för något i den saken, som inte har varit uppe i rätten. Det har påståtts att jag har gjort en massa saker som jag inte har gjort. Vem som helst kan påstå något om en annan, och det är det som är sorgligt med dagens samhälle, säger Runar Sögaard till VG. 

Vidare menar Runar Sögaard att det är en av nackdelarna till att vara känd. 

Runar Sögaards advokat Leif Gustafson menar att Sögaard inte har varit medveten om några eventuella felaktigheter, och menar att om det har funnits sådana har han inte varit ansvarig för bolaget. 

– Han har varit aktiv i ett bolag men det är inte han som har varit ansvarig för bolaget, det är väl det primära. Bolaget har haft en styrelse och ägare och han har varit den som har agerat och varit operativ i bolaget. Målet handlar om vem som är juridiskt ansvarig för påstådda brister i bokföring, har Leif Gustafson tidigare sagt. 


LÄS MER: Runars svåra tid – nu riskerar han fängelse 


Berättar om relationen till exfrun Carola

Runar Sögaard berättar för sajten att han trodde intresset för honom skulle minska när han skilde sig från Carola Häggkvist 2000. Men intresset för tv-profilen har snarare ökat.

Sögaard berättar att han fortfarande träffar sin före detta hustru Carola Häggkvist vid speciella tillfällen.

– Jag och Carola ses på högtider, som när vår gemensamma son tog studenten ifjol och liknande saker. Vi är väldigt upptagna, och reser runt både inrikes och utomlands, så vi ses inte så ofta, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.