Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runar om bråket: Carola ljuger om vår relation

Runar Sögaard.
Foto: MARTINA HUBER
Carola Häggkvist.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola Häggkvist.
Foto: OLLE SPORRONG

Runar Sögaard anser att exfrun Carola Häggkvist ljuger om deras relation, rapporterar norska VG.

Enligt norrmannen var det han som lämnade henne.

– Sanningen kommer alltid att komma fram, säger Runar Sögaard till den norska tidningen.

Carola Häggkvist och Runar Sögaard gick skilda vägar 2000. 

Paret gifte sig 1990 och har sonen Amadeus, 20, tillsammans.

I en längre intervju med norska tidningen VG har Runar Sögaard nyligen uttalat sig om relationen med Carola Häggkvist.

Norrmannen fastslår att den folkkära artisten talar osanning om varför parets äktenskap tog slut. Enligt Runar Sögaard var det han som valde att lämna relationen.

När VG frågar Runar Sögaard om han tror att Carola ljuger konstaterar han ”ja”.

– Ja. I underhållningsbranschen i Sverige vet människor vad som var orsaken till uppbrottet. Men jag tror inte att jag ska prata öppet om det än. Sanningen kommer alltid att komma fram till slut, säger Runar Sögaard till VG.

Carola vägrar nämna Runar Sögaard vid namn

Carola Häggkvist deltog i underhållningsprogrammet ”Så mycket bättre” 2014, då ville hon inte nämna exmaken vid namn.

– Det känns bättre att säga ”min sons pappa”, sade Carola Häggkvist i TV4-programmet och fortsatte:

– Vi pratar inte så mycket med varandra. Amadeus, 20, har blivit så stor, och det känns bra att kunna ta saker direkt med vår son. Han har så bra självkänsla och självförtroende för sin ålder och han lyckas stå upp för sig själv.Till VG poängterar Runar Sögaard att han inte velat tala illa om exfrun offentligt – med hänsyn till parets gemensamma son. 

Men när Amadeus kom upp i tonåren ville Runar Sögaard göra klart för sonen vad som faktiskt hände mellan honom och hans mamma. Varpå Runar berättat sin syn på skilsmässan – och bad Amadeus dubbelkolla sin fars version med parets gemensamma bekanta.

– Jag har aldrig pratat i media om detta. Men det har varit en hel del skriverier i Sverige, och jag visste tidigt att hon försökte vända det till sin fördel. Nu känner jag ”Okej, Amadeus är vuxen. Hur mycket skit ska jag behöva ta”. Egentligen vill jag inte slå tillbaka, men jag är nära en punkt där jag vill berätta allt, säger Runar Sögaard till VG.

Runar Sögaard om Carola: ”hot och kärlek nära varandra”

På en punkt håller Runar Sögaard med Carola – i slutet var äktenskapet dåligt. Men detaljerna om hur relationen slutade har blivit förvrängda menar han.

Runar poängterar också att problemen inte fanns under tiden de var gifta, bortsett från första året efter uppbrottet.

– Som par kände vi varandra utan och innan och visste vilka knappar vi behövde trycka på. Vi visste vad som gjorde den andra förbannad och vad som gjorde den andra ledsen. Hot och kärlek ligger väldigt nära varandra, som filosoferna säger, uttalar sig Runar Sögaard till VG.

Enligt norrmannen lämnade han relationen bakom sig kort efter skilsmässan – hans exfru däremot verkar inte ha gjort det understryker han.

Expressen har sökt Carola Häggkvist för en kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.