Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runar erkänner – dödade Carolas katt: ”Jag sköt den”

Runar Sögaard och Carola Häggkvist var gifta i 10 år.
Foto: BJÖRN LUNDBERG
Carola Häggkvist har tidigare hävdat att exmaken sköt hennes katt.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Nu erkänner Söögard att han sköt katten – men berättar också att han ångrade handlingen.
Foto: SUVAD MRKONJIC / EXPRESSEN SUVAD MRKONJIC

Carola Häggkvists äktenskap med Runar Sörgaard skapade stora rubriker – och ”Främling”-stjärnan har anklagat exmaken för att ha skjutit hennes katt. 

Nu erkänner Sögaard för första gången: 

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket, säger han i ”Bathina – en podcast”. 

Carola Häggkvists, 53, och Runar Sögaards, 53, förhållande gick inte många förbi – under det 10 år långa äktenskapet skapade deras kärlek flera stora rubriker. Bland annat sköt Sögaard ett rådjur från parets sovrumsfönster i villan utanför Uppsala. Men det är inte det enda. 

Carola Häggkvist har också hävdat att exmaken sköt hennes katt. 

– Det var värre för mig när han sköt min katt, han gillade den inte så bra. Det var väldigt länge sedan det hände och det får stå för honom, sa ”Främling”-stjärnan till Metro 2011. 

Ex-paret träffades på en kristen konferens i Tyskland 1987. Carola Häggkvist hade vunnit en jordskredsseger i svenska Melodifestivalen 1983 och slagit publik- och försäljningsrekord med sin debutskiva. Men i stället för musikkarriären fokuserade hon på sin tro.

När hon träffade Runar Sögaard hade det gått två år sedan hon avslutat sitt senaste officiella musikengagemang, en kyrkoturné. Hon var djupt inne i sina bibelstudier och föll direkt för den blonde pastorn från Norge. De gifte sig i maj 1990 men något gick fel och år 2000 ansökte de om skilsmässa. 

2009 talade Runar Sögaard ut om den svåra skilsmässan för första gången. 

– Skilsmässa var ett ord som inte fanns i min värld. Sen hände saker och ting som gjorde att jag inte hade något val, sa han i "Berg flyttar in". 

I samband med att Carola Häggkvist var med i TV4-programmet "Så mycket bättre" 2014 ville Carola Häggkvist inte nämna sin exmake vid namn.

– Det känns bättre att säga min sons pappa, det gör det. För mig känns det bättre, sa Carola Häggkvist då.

”Jag sköt den”

Ex-paret har sonen Amadeus Sögaard, 22, tillsammans och i programmet berättade hon också om den obefintliga relationen med sin exmake. 

– Vi hörs inte så mycket. Amadeus har blivit så pass stor, det känns skönt att kunna ta saker direkt med vad sonen vill. 

Men nu släpper Runar Sögaard en bok om sitt liv – som kommer ut i höst. Det berättar han i ”Bathina – en podcast”. Programledaren Bathina Philipson, 41, går då tillbaka till Runar Sögaards förflutna och vill ha svar på en fråga: Var det han som sköt Carola Häggkvists katt? 

Tidigare har Sögaard varken velat dementera eller bekräfta påståendet. Han blir tyst när han får frågan och säger sedan: 

– Läs boken. 

Men till slut erkänner Runar Sögaard: 

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket. 

Expressen har sökt Carola Häggkvist och Runar Sögaard. 

Runars avslöjande om relationen med artisten 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.