Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rudbergs skräck inför "På spåret"

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: BO HÅKANSSON

Denise Rudberg kastade sig in i "På spåret" utan att ens ha träffat sin medtävlare skidåkaren Johan Olsson.

I kväll gör de debut i premiäravsnittet.

– Det här är det läskigaste man kan göra i Sverige. Allas människors största skräck är att bli avslöjad att man egentligen är ganska korkad. Och det blir ju väldigt tydligt att man inte kan allting, berättar hon i SVT:s Morgonstudion.

I kväll gör Denise Rudberg debut när "På spåret" drar i gång en ny säsong.

Tillsammans med skidåkaren Johan Olsson tävlar hon mot Isobel Hadley-Kamptz, journalist och Kalle Lind, radiopratare. 

Men det var med skräckblandad förtjusning författaren ställde upp i programmet.

– Jag var väldigt nervös. Det här är det läskigaste man kan göra i Sverige. Allas människors största skräck är att bli avslöjad att man egentligen är ganska korkad. Och det blir ju väldigt tydligt att man inte kan allting, berättar hon i SVT:s Morgonstudion.

 

LÄS MER: Här är alla som tävlar i "På Spåret" 

Denise Rudberg förberedde sig hårt

Och som förberedelse gick hon hårt in.

– Jag var dum nog att tro att jag skulle kunna plugga. Jag älskar statistik och siffror och tabeller. Jag pluggade på alla länder och huvudstäder, berättar hon.

Sin medtävlare Johan Olsson är framgångsrik skidåkare vars vägar aldrig tidigare hade korsats med Denise Rudberg. Innan de skulle tävla tillsammans hade de aldrig pratat med varandra.

– Johan och jag hade inte träffats innan. Det var ju arrangerat äktenskap, berättar hon i SVT.

I kvällens premiär möter Denise Rudberg och Johan Olsson förra årets finalister Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind. Programmet sänds i SVT klockan 20.00.

 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.