Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ruben Östlund hyllas i Cannes – trots alla spyor

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ruben Östlund, i mitten, tillsammans med Henrik Dorsin och Carolina Gynning som medverkar i nya ”Triangle of Sadness”.
Foto: CHRISTINA KRONéR/TT / TT NYHETSBYRÅN

Regissören Ruben Östlunds nya film ”Triangle of Sadness” har gjort succé i Cannes.

Och det trots en intensiv scen med mängder av spyor.

När filmens eftertexter började rulla efter en galavisning svarade festivalpubliken med stående ovationer i hela åtta minuter, skriver Dagens Nyheter.

Ruben Östlund är i år en av förhandsfavoriterna till att ta hem det prestigefulla filmpriset ”Guldpalmen” som delas ut under filmfestivalen i Cannes.

Ett pris som han tog hem 2017 med filmen ”The Square”.

– Klart att jag vill ha en till Guldpalm när jag ändå är i gång. Men jag är förstås glad och tacksam bara över att vara med i tävlan vilket var målet, säger han till DN.

”Ett trasigt inre”

”Triangle of Sadness” är en satirisk film som kretsar kring en skönhetsfixerad modevärld, och i rollistan finns Hollywood-stjärnan Woody Harrelson såväl som Camilla Läckberg och Carolina Gynning.

Titeln är tagen från just skönhetsvärlden, där termen används för den så kallade bekymmersrynkan i ansiktet som många i dag väljer att åtgärda med botox.

– Jag tyckte att uttrycket var en passande metafor för filmens teman som bland annat kretsar kring vår besatthet av skönhet. Hela den här idén att man kan fixa ett trasigt inre genom att putsa den yttre fasaden, säger Ruben Östlund till DN.

Omtalade spyor

En av filmens mest spektakulära scener kretsar kring en lyxyacht som hamnar i ett rejält oväder i Karibien – vilken resulterar i en mängd spyor ombord.

En magstark scen där Östlund vill skapa sympati mellan publik och filmens karaktärer.

– Jag har aldrig tidigare sett en film där rollfigurerna sitter på toan och spyr samtidigt. Om man inte tar det för långt så blir det ingenting. Jag ville dra det så långt att publiken till slut ska tycka synd om dessa brackiga rika människor, säger Östlund till DN.

Efter Oscarsbesvikelsen: ”Börjat smida planer för nästa film”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.