Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roxettes nya singel är klassiskt hithantverk

Det är möjligt att Roxette har något riktigt fint på gång.
Foto: Eva Rinaldi / Splash News

Comebacken påbörjades förra vintern, och vill liksom aldrig ta slut. I  fjol spelade Roxette a) inför 800 000 fans, b) i 31 länder c) under  totalt 79 kvällar. Den förlängda världsturnén ser ut att pågå hela 2012.

Den 23:e mars släpps nya albumet "Travelling", en slags "Tourism 2" - inspelad på vägarna under fjolåret. På hotellrum, i småstudios och under soundchecks.

Det kanske låter "impassibel", men första smakprovet låter snarare som att det är inspelat i Melodifestivalens kulisser än på andra sidan jordklotet. "It's possible" är två och en halv minuts spikrak gladpop utan krusiduller och med en refräng som äter sig in  i hjärnan redan efter en halv lyssning. Det är klassiskt hithantverk det.

Det är möjligt att Roxette har något riktigt fint på gång.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.