Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Roxettes musik till grund för ny musikal i Malmö

Marie Fredriksson och Per Gessle bildade Roxette 1986.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Per Gessle.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Roxettes musik kommer att ligga till grund för en nyskriven musikal som får premiär på Malmö Opera hösten 2024. Musikalen är baserad på den engelska författaren Jane Fallons bok ”Got you back”, med manus av den svenske dramatikern och regissören Klas Abrahamsson – som bland annat har skrivit pjäsen ”Camping”.

Musikalen, som ännu inte har någon titel, är ett samarbete mellan Per Gessle, Nordiska Aps och Malmö Opera.

”Min magkänsla säger mig att Roxettes låtar är perfekta för en musikal. Det är en rik katalog av sånger med välbekanta melodier och att få jobba med en sådan fantastisk historia som Jane Fallon har skrivit känns mitt i prick. Det här kommer att bli en spännande resa”, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Fallon har skrivit elva romaner sedan debuten ”Getting rid of Matthew” 2007.

”Jag älskar musikaler, jag älskar Skandinavien och jag älskar Roxettes musik, så det är lite som om en dröm blir verklighet”, säger hon om projektet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.