Rösta på årets låt inför Grammisgalan

Publicerad

Det har blivit dags att utse vilken som blir "Årets låt" på grammisgalan!

Nu kan du göra din röst hörd direkt här på Expressen.se.

Varje vecka kan du följa tvodden om Årets låt och rösta på din favoritlåt.

Omröstningen slutar den 31 januari.

- Det här är ett kul, nytt och spännande sätt att visa årets låt-bidragen på, då tittarna får musiken men också historiken presenterad, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

I tvodden Årets Låt presenteras samtliga låtar som har chans att ta hem titeln Årets Låt på Grammisgalan 2017. Det är Sahara Hotnights tidigare frontfigur och numera soloartisten Maria Andersson som tillsammans med Thomas Stenström, främst känd för dunderhiten Slå Mig Hårt I Ansiktet, leder programmet.

Utöver att prata om låtarna i stort och intervjua de nominerade artisterna så framför Maria och Thomas sina egna tolkningar av de populära låtarna. Avsnitten kommer publiceras på Expressen TV med start torsdag 22 december och fem veckor framåt.

- Det finns inget som väcker så mycket känslor som musik och genom att tolka låtarna kommer vi ännu närmare artisten och låtens kärna, säger Hannah Widell, VD på Perfect Day Media som står bakom produktionen.

I första avsnittet av Årets Låt pratar Maria och Thomas med Frans som dagen till ära inte bara firar sin Grammisnominering utan även att han har julavslutning och fyller hela 18 år. Dessutom kommer killarna i Vigiland förbi studion och berättar om hur de använde sig av öl och pingisbollar för att skapa sin superhit Ping Dance. Dessutom bjuder Maria och Thomas på finstämda versioer av If I Were Sorry och Pong Dance.

Expressen är stolta att kunna presentera årets låt tillsammans med Perfect Day Media.

- Det här är ett kul, nytt och spännande sätt att visa årets låt-bidragen på, då tittarna får musiken men också historiken presenterad, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Omröstningen slutar den 31 januari.

 

Röstningen är nu avslutad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag