Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Unga kvinnor” – en rasande skicklig version av klassikern

”Det är lätt att förminska ”Unga kvinnor” till en berusande energiinjektion i ett gyllene ljus av vackra kläder och stora känslor”, skriver Expressens Maria Brander.Foto: Wilson Webb / © 2019 CTMG, Inc. All Rights Reserved.
Saoirse Ronan som Jo March i ”Unga kvinnor”.Foto: Wilson Webb / © 2019 CTMG, Inc. All Rights Reserved.
”Unga kvinnor”.Foto: Wilson Webb / © 2019 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Det är lätt att förminska ”Unga kvinnor” till en berusande energiinjektion i ett gyllene ljus av vackra kläder och stora känslor.

Stora delar av Oscarsakademin har antagligen just gjort det, och i efterhand har det höjts upprörda röster eftersom Greta Gerwig inte nominerats till bästa regi för ”Unga kvinnor”.

Särskilt Florence Pugh lät orden flöda, och pekade på den bittra ironin i att en film om hur kvinnor tvingas kämpa i en mansvärld, sen faller offer för exakt samma mansvärld.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.