Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rollings Stones manager död – i gravolycka

Mick Brigden blev 73 år.
Foto: Instagram
Brigden anordnade många av Rolling Stones turnéer.
Foto: JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK / JOHN ANGELILLO/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den kände turnéledaren Mick Brigden, som jobbat med Rolling Stones och Bob Dylan, har avlidit.
Hans fru berättar för Press Democrat att Brigden föll ihop när han grävde en grav åt familjens hund. 

Han blev 73 år.

Mick Brigden  var en framgångsrik turnéledare under årtionden. Sedan 60-talet jobbade han med musiker och artister som Rolling Stones, Bob Dylan, Van Morrison, Humble Pie, Mountain och Peter Frampton. 

Enligt den amerikanska lokaltidningen Press Democrat avled Brigden den 5 september i sitt hem i Santa Rosa, Kalifornien, Hans fru, Julia Brigden, berättar att maken föll ihop i trädgården när han grävde en grav till familjens avlidna hund. 

Daily Mail skriver att det ännu är okänt vad som orsakade turnéledarens död.  

Hans nära vän och kollega, rockgitarristen Joe Satriani, berättar om Brigden i ett långt och känslosamt inlägg på Instagram.  Satriani träffade Brigden redan 1988 när han spelade gitarr på Mick Jagger solokonserter. Vänskapen och jobbrelationen med Brigden varade i över tre årtionden.  

”Det har varit galna och underbara 33 år av rock 'n' roll. Jag har aldrig jobbat så hårt, spelat så hårt, skrattat och gråtit så mycket, gjort så mycket musik och haft så många äventyr, och allt med Mick vid min sida”, skriver Satriani och fortsätter:

”Han var den ultimata mentorn i musikbranschen. Ärlig, hård, omhändertagande, hårt arbetande, respektfulla, han var allt det där och mer. Jag lärde mig att vara en bra människa genom Mick.”


https://www.instagram.com/p/CTigNmxIrQS/?hidecaption=true

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.