Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rolling Stones nya besked till fansen

Foto: MARK ALLAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Foto: BARRY BRECHEISEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARKUS SCHREIBER / AP TT NYHETSBYRÅN

Rolling Stones förbereder sin första skiva med nya låtar på 13 år. 

Samtidigt fortsätter man den turné som Keith Richards tror kan bli deras sista. 

– Vi har fått ur oss några fina saker, säger Keith Richards. 

De har nått pensionsålder, men Rolling Stones vägrar ta en paus. I vår fortsätter "No filter"-turnén i USA, en resa som kan vara sista chansen att se bandet live. 

– Det här kanske blir den sista turnén, man vet aldrig, säger bandets gitarrist Keith Richards till tidningen Rolling Stone

Just Richards trivs dock alldeles för bra på scen för att vilja sluta av egen fri vilja. 

– Det är vad jag gör, säger han. Ge mig 50000 människor och jag känner mig som hemma. Hela bandet gör det. Det är som Ronnie (Wood) och jag säger innan vi går upp på scen: "Nu går vi upp på scen och får lite lugn och ro". 

Samtidigt har Rolling Stones en 77-åring i bandet i trummisen Charlie Watts.  Keith Richards är imponerad av hur kollegan fortfarande orkar vara rockstjärna.

– Det är typiskt Charlie. Det är vad som är så fantastiskt med den mannen. Det är ett privilegium att få spela med Charlie Watts, säger gitarristen. 

Under hösten har Keith Richards och sångaren Mick Jagger försiktigt börjat arbetet med en ny studioskiva, deras första album med nya egna låtar på 13 år. 

– Den senaste tiden, inte ofta, har Mick och jag träffats några gånger i månaden i studion och spelat lite. Förutom det kanske det blir en sejour i december, men jag kan inte lova att det blir av, säger Keith Richards. 

LÄS MER: Vad kan du om Rolling Stones 

Mick Jagger hoppas på ny skiva

Ett album kan släppas nästa år. Arbetet i studion har gått bra.

– Vi fick ur oss några låtar tillsammans med producenten Don Was, säger han till Rolling Stone. Det är fortfarande ett pågående arbete. Vi har haft en fantastisk tid tillsammans - vi har fått ur oss några fina saker. 

Hur det låter? Keith Richards är hemlighetsfull i intervjun.

– Nej, jag kan inte beskriva det, det vet du. Det är gitarr, trummor och bas, säger han. 

Även Mick Jagger hoppas på en ny skiva. 

– Jag tycker att det är synd att vi inte har släppt mer ny musik så jag hoppas att vi kommer släppa en del nytt material, säger sångaren till Billboard.

Jagger tycker att låtskrivandet går bra. 

– Jag har massor av material. Jag ska skriva lite mer den här veckan. Och jag håller alltid på. Jag gillar verkligen processen med att skriva låtar. Jag menar, du tycker alltid att det senaste du skrev är underbart och ibland är det verkligen inte det. Men det är väldigt kul och jag gillar verkligen att göra nya saker, säger han. 

LÄS MER: Allt om Rolling Stones 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.