Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rolf Lassgårds krav – för att återvända

Tv-serien ”Jägarna” har premiär på C More den 14 november.Foto: CMORE
Rolf Lassgård berättar om känslorna att återigen spela karaktären Erik Bäckström. Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Foto: CMORE

Rolf Lassgård är tillbaka som Erik Bäckström när filmerna följs upp av tv-serie.

Nu berättar skådespelaren om beslutet att vara med, framtiden – och skadorna på inspelningen.

– Det är en press, men det gäller att vända den pressen till något kreativt och positivt, säger Rolf Lassgård.

Rolf Lassgård, 63, återvänder till sin succéroll i "Jägarna", när serien har premiär på C More på onsdagen. 

Men Lassgård erkänner att han hade vissa krav för att kunna tänka sig att spela Erik Bäckström en gång till.

– Det var inte självklart. När vi började diskutera serie så skulle det formas en story också, mitt krav var bara att det, vi hade en ribba från de första "Jägarna"-filmerna dit vi ville nå, och när vi såg möjligheterna att nå dit så körde vi, säger skådespelaren. 

Att filmerna har blivit sådana kultklassiker och tittarfavoriter spelade in i att hela teamet kände högra krav och press för att det ska bli så bra som möjligt.

– Det är en press, men det gäller att vända den pressen till något kreativt och positivt. Vi hade väldigt höga kvalitetskrav på sig själv. Det dröjde 16 år mellan ettan och tvåan, och nu har det gått fem år till. 21 år mellan första och den här, redan det är ju häftigt, säger Lassgård.

 

 

Rolf Lassgård berättar att rollen i uppföljarserien innebär en stor press. Foto: IBL

 

Lassgård får tidig inblick i manuset

Manusarbetet har varit en pågående process, och även om Lassgård får vara med och komma med åsikter medan manuset skrivs, så ändrades ofta saker även under inspelningarna.

– Jag är inte med och skriver, men får läsa på ett tidigt stadium och studsa tillbaka och så. Sen under inspelningsperioden har vi någon av författarna på plats. Hela teamet bor ju i Älvsbyn. Manus är som en karta, sen kan man ta en liten annan väg, och det växer fram under.

Det är inte det lättaste att spela in "Jägarna", och Rolf Lassgård erkänner att inspelningarna kunde vara både krävande och resultera i skador.

– Det var som alla de här, de är utmanande och tuffa, men otroligt roliga. precis som det ska vara. Jag fick lite skavanker, jag hade några blåmärken över hela armen, men det händer ju. Det var ingen olycka eller så, ibland gör man samma sak flera gånger vilket gör att det sätter i gång och blöder, säger han vant.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.